MotorNyheter

Det mesta gick fel för Alfred Nilsson på Rudskogen

Näst sista deltävlingen för året i i Formula STCC Nordic blev inte som Alfred Nilsson och Westcoast Racing räknat med.

Rudskogen i stod för arrangemanget av årets porschefestival. Trots att vädret inte samarbetade var åskådarsiffrorna höga och intresset stort.

– Från min och West Coast Racings sida blev det motvind. Ett kval som vi tillsammans bedömde fel vilket kostade oss tid, trots att farten i mig och bilen kändes väldigt bra! Jag hade endast 0,1 sekund fram till andraplatsen men missade Slipstream vilket hade större betydelse än vad jag och min ingenjör hade räknat med. Vi såg på datan att man tjänade 0,4 sekunder om man kunde ta rygg på någon i kvalet.

– Det blev alltså en uppförsbacke redan i första racet, med startruta 5. Efter en lysande start låg jag 2:a in i förstasväng, farten till att fightas för vinsten fanns! Tyvärr drabbades jag av tekniska problem direkt och hoppet försvann. En kraftig obalans i hjulen redan vid 100 km/h när vi toppar över 200 innebar att det inte gick att köra, berättar Alfred Nilsson från Tomelilla i ett pressutskick.

Andra racet på söndagen, blev inte ens av. Tävlingsledningen ansåg att det var för mycket regn på banan.

– Därför körde vi 5 varv bakom saftey-car innan det blev rödflagg. Lite surt när jag kände att jag hade mycket att ge. Men det var rätt beslut att inte köra, det var för riskabelt, konstaterar Alfred Nilsson.

Nu väntar två veckor med förberedelser inför finalen i Mantorp.

 

 

Relaterade artiklar

Close
Close