MotorNyheter

Ingen lyckad Norgeutflykt för Team Brink

Inte ens vädret var bra, konstaterade Team Brink efter en blöt tävling på Rudskogen i Norge.

Tobias Brink (bilden) hittade inte alls farten mellan vattenpölarna utan lämnade helgen bakom sig poänglös och siktar vidare från en åttondeplats i det jämna STCC-mästerskapet.

Utropstecknet var Tobias sjundeplats på kvalet efter väldigt få varv i de struliga testpassen. Endast 0,07 sekunder till en fjärdeplats får räknas som godkänt med tanke på förberedelserna.

– Jag blickar framåt och räknar dagarna inför finalen på Mantorp. Vi var en förarmiss ifrån P3 i kvalet, farten finns där och på Mantorp ska vi visa att det även genererar poäng, säger Tobias Brink i ett pressutskick.

Teamkollegan Micke Ohlsson hade ett tungt kval (P14) men gjorde desto bättre ifrån sig i söndagens regniga race där han körde upp sig till åtta och tia och tog teamets enda poäng med sig hem. Detta lyfte honom till en tiondeplats i mästerskapet.

Matte Karlsson skötte sig betydligt bättre i Porsche Carrera Cup och bemästrade regnet ypperligt till en femteplats i vardera race. ”Snickaren” ligger nu sexa i mästerskapet inför finalen där en femteplats finns inom räckhåll.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close