skanesport_desktop-panorama-1

Ängelholms FFFotbollNyheterTorns IF

Torn tar emot Ängelholm i Ettan

Två skånska lag gör, under lördagen, upp om poängen i Division 1 Södra. Torns IF tar emot Ängelholms FF på Stångby IP. En match där just poängen är vitala för de respektive lagens tabellpositioner. 

Omgång 22 av 30 i Division 1 Södra står för dörren. En säsong innehållandes flera intressanta och underhållande matcher och möten, går in på målrakan. Tabellen har i mångt och mycket satt sig, vilket innebär att poängen blir allt viktigare att inkassera.

Torns IF, lördagens hemmalag, kommer från tre raka matcher utan seger. En sämre svit har man inte ståt för under säsongen – men samtidigt får krysset senast, borta mot Ljungskile, ses som ett positivt matchutfall. Så såg i alla fall Torns tränare, Richard Ringhov på resultatet.

Mot Ängelholm väntar sig nog de flesta Torn-anhängare en resultatmässig uppryckning av sitt lag. Man har varit extremt starka och trygga hemma på Stångby IP – och utan att trampa på några Ängelholmstår, så är de, med tanke på deras tabellposition, ett lag som Torn ska slå.

Ängelholms FF har blandat och gett – under säsongen i stort, och under de senaste tiden. Man befinner sig för närvarande på en 10:e-plats, med fyra poäng ned till osäker mark. I sina senaste matcher har resultaten, som sagt, varit upp och ner. Meriterande seger mot topp 5-placerade Eskilsminne har avlösts av platta insatser, som förlusten mot jumbo-placrade Husqvarna. Senast kommer ÄFF från ett kryss mot Oddevold.

När klockan slår 15 på lördagseftermiddagen väntas två hungriga lag göra upp om poängen. Det är knappt så att något av lagen har råd att förlora, med tanke på deras respektive tabellpositioner. Torn behöver befästa sin plats i toppen och Ängelholm vill helst inte låta bottenkonkurrenterna knappa in.

Spännande blir det när Torns IF tar emot Ängelholms IF under lördagen, klockan 14, på Stångby IP.

Aktuella matchodds enligt NordicBet:

Torns IF seger – 1.35

Oavgjort – 4.60

Ängelholms IF seger 7.55

 

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close