skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler om MFF-sviten: Nu börjar vi om från noll

MFF har inte förlorat en tävlingsmatch med Uwe Rösler som tränare och har sex raka segrar i Allsvenskan. Den sviten vill MFF-tränaren tala så lite som möjligt om.

– Jag lyfte det efter BP-matchen. Men det är historia och vi har haft ett uppehåll. Nu startar vi om från noll! Vi har en ny period med täta matcher, sju på 24 dagar och vi ska koncentrera oss på en i taget.

Och då är Östersunds FK borta den första utmaningen, ett möte med det enda laget som klarat att ta poäng mot MFF i de åtta matcherna Uwe Rösler coachat laget i Allsvenskan. En besvikelse resultatmässigt, men en höjdare spelmässigt.

– När vi gick igenom matchplanen i videorummet sa jag till spelarna att jag personligen tycker att Östersundsmatchen, med och särskilt utan boll i pressen, är den mest imponerande insatsen vi gjort. Det var ett lag som spelade rock and roll. Riktigt bra! Vi blev inte belönade med tre poäng, men vi ska försöka ta dem på Östersunds hemmaplan istället.

– Det blir ett annat scenario, ett annat underlag, men jag tycker att vi haft två bra veckor under uppehållet där vi jobbat på att på nytt förstärka och lyfta fram vissa saker. Vi har fått tid att återhämta och fräscha upp oss, i början även med tid för spelarna att koppla av och göra andra saker utanför fotbollen. Dessutom har spelare som till exempel Franz Brorsson och Fouad Bachirou gjort det bra när de varit iväg med sina landslag. Jag är optimistisk med tanke på hur vi tränat och tror att vi kan återskapa insatsen vi gjorde förra gången vi mötte Östersund med skillnaden att den här gången även nå fram och vinna matchen.

Carlos Strandbergs lårskada håller honom borta från truppen i tre-fyra veckor till och Guillermo Molins är ännu inte redo att gå in i full träning med boll. Därför innehåller den 19 man starka truppen bara två renodlade anfallare i Markus och Marcus, Rosenberg respektive Antonsson.

MFF har dock testat Sören Rieks, Romain Gall och Arnor Traustason i anfallet och de har visat att de kan ta den rollen också, inte minst Rieks. Men det faller ändå ett tungt ansvar på Rosenberg och Antonsson.

– Det är inte optimalt, men vi har klarat av det ett tag och planerar att fortsätta göra det. Jag tror att för nästa vecka kommer vi att ha tillräckligt med tid att återhämta oss till Genk-matchen. Den stora utmaningen blir Kalmar FF-matchen.

– Vi behöver vara kreativa. Vi har många duktiga offensiva spelare och spelare som Sören kan gå in och göra mål, som han gjorde med det viktiga förstamålet mot Brommapojkarna. Med Marcus Antonsson tror jag att den bästa medicinen för honom just nu är att bara låta honom fortsätta spela eftersom han är i en sådan strålande form. När det gäller självförtroendet, målgörandet och arbetsinsatsen för laget är det han presterat på den senate tiden det bästa jag sett honom göra, inkluderat min tid i England. Markus Rosenberg är Markus Rosenberg. Vi vet vad vi får och det är avgörande för utgången av vår säsong att hålla honom fit, poängterar Uwe Rösler, som alltså tagit ut 19 spelare till Östersundsresan.

– När vi åker långt vill jag ha en eller två extra spelare med mig.

MFF-truppen: Walter Viitala, Johan Dahlin, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson och Samuel Adrian.

Förutom de nämnda Carlos Strandberg och Guillermo Molins saknas handskadade målvakten Fredrik Andersson. Lärlingarna Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani och Hugo Andersson kan få speltid när MFF U19 på lördagseftermiddagen möter Täby FK hemma på Stadionområdet.

I Östersunds FK är Noah Sonko Sundberg avstängd. Aly Keita, som blev skadad i matchen före landslagsuppehållet, är dock åter tillgänglig för spel.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close