FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-anfallaren om sin situation

Landskrona BoIS är inne i en kaotisk period av säsongen. Skifte på tränarposten, en alarmerande ekonomisk situation och ett tabelläge som är allt annat än stabilt. Skadelistan är inte heller något att hurra över. Bland ett par viktiga pjäser återfinns sommarförvärvet Melvin Frithzell där. För Skånesport.se ställde anfallaren upp för att prata om sin nuvarande, och framtida, situation. 

Efter två år på tränarposten i Landskrona BoIS tog äventyret nyligen slut för Agim Sopi. Klubben befinner sig i ett kritiskt läge i Superettan och ledningen såg ingen annan lösning än att låta Sopi lämna. I hans ställe har danske skånefotbolls-bekantingen Jack Majgaard Jensen klivit in. Med seger i första matchen – en av säsongen tuffare, borta mot Falkenberg – har Majgaard Jensen fått en kanonstart – och BoIS har fått någonting att bygga på.

Dina intryck av nye tränaren Jack Majgaard Jensen?

– Han är bra. Väldigt tydlig och får med alla spelare direkt, vilket vi såg i matchen mot Falkenberg. Jag har hittills inget negativt att säga om honom. Det kommer nog att bli väldigt bra.

Så ett tränarbyte var vad ni behövde?

– Jag är inte rätt man att svara på det. Jag är bara glad att vi vann mot Falkenberg och blickar framåt när det gäller min rehab.
I sin debut för stod Melvin Frithzell för en fin insats, vilken kröntes med mål. Anfallaren han dock även med att skada sig. En skada i knät som han fortfarande dras med. 
Ja, hur går det med din rehab?
– Det går framåt, men det är fortfarande en bit kvar till träning. Fyra till sex veckor ungefär. I debuten mot Gefle blev jag utbytt och har varit skadad sedan dess. Jag spelade någon match skadad, men sen gick det inte längre.
När du kom så var agim en stor bidragande orsak, visst? Hur känns det att han försvunnit?
– Jag saknar honom faktiskt. Är väldigt besviken på mig själv att jag inte kunde leverera bättre under honom vilket jag också sagt till honom.
Förstår… Är du rädd för att inte få samma förtroende under Majgaard Jensen?
– Jag har faktiskt inte tänkt i de banorna, med tanke på att jag inte vet om jag kommer vara återställd innan säsongen är slut. 
Du har kontrakt säsongen ut – kan du hinta något om framtiden?
– Jag har tidigare sagt att jag är lika oväntades om min framtid som du är. Men om Landskrona skulle erbjuda ett kontrakt, så tar jag det – utan att blinka.
Om det skulle uppstå en situation som innebär att BoIS inte vill/kan erbjuda ett nytt kontrakt – hur resonerar du då? 
– Då får jag leta efter andra alternativ. Men prio ett är BoIS och så kommer det vara till jag får reda på något annat.
Att Landskrona BoIS är i en ekonomisk kris är ingen hemlighet. Klubben har sedan en dryg månad börjat övertrassera årets budget, och risk för uteblivna, framtida löneutbetalningar känns inte helt otroligt. På frågan om huruvida spelartruppen känner en oro inför den ekonomiska situationen svarar Frithzell följande:
– Verkligen inte! Vi har fullt förtroende för vår styrelse och litar fullt ut på att de löser detta tillsammans med sponsorerna. Det är beskedet vi fått iallafall. Nej, vi litar på dem. 
Joel Ask
Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close