FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin: Vid 3-0 mot BP kändes det sjukt viktigt att hålla nollan

I fyra raka allsvenska matcher har Malmö FF och Johan Dahlin hållit nollan. Senast han släppte in mål var den 28 juli mot IFK Norrköping. Eftersom det målet kom i den 56 minuten är sviten nu uppe i 394 minuter. Och ambitionen inför dagens match mot Östersunds FK är givetvis att plussa på med ytterligare 90 minuter.

– Sviten i sig är nog inget man tänker på som målvakt. Jag har faktiskt inte gjort det alls. Men om man tar BP sist när vi leder med 3-0 och kanske slarvar lite mot slutet, Just där och då känns det sjukt viktigt att hålla nollan.

– Även om det inte gör något för matchen att det blir 3-1 är nollan något att ta med sig in i omklädningsrummet. Jag hade i princip inget att göra i den matchen och så blir det ändå ett sketet friläge.

Kan du i det läget bli sur på dina utespelare om de tappar fokus?

– Ja det ligger väl lite i min natur att vara sur på utespelarna överhuvudtaget…

– I ledning 1-0 är det självklart viktigt att inte släppa in mål. Men jag kan tänka att i just de här redan avgjorda matcherna känns det betydelsefullt att hålla fokus hela vägen och inte släppa till något. Fast sviten i sig betyder som sagt inte så mycket, säger Johan Dahlin och berättar att det finns gamla insläppta mål som inte betydde något som ändå fortfarande retar honom.

– Jag minns att vi spelade mot Kalmar FF för många år sedan och ledde med 4-0. Då gjorde de 4-1 på ett riktigt skitmål. Det hade inte behövts och det kan vara sådant som trots allt räknas i slutändan. Det vet man aldrig.

Vad tror du om matchutvecklingen i Östersund?

– Jag hoppas att vi dominerar som vi gjorde i Malmö. Den matchbilden vill vi ju alltid ha. Vi såg bra ut före uppehållet och det har sett bra ut på träningarna. Nu är ju Saman Ghoddos, Ken Sema och Brwa Nouri inte kvar, men det är fortfarande ett bra lag och de spelar på samma sätt.

Ska det bli skönt att komma igång med matcher igen?

– Ja verkligen! Det var väl första gången på många år man ville ha ett break, men samtidigt inte. För jag kände att vi var så jävla bra. Men innehållet på träningarna vi gjort nu har varit väldigt bra, med fokus och intensitet. Det märks att vi fortfarande är mycket hungriga eller snarare att vi är där vi alltid ska vara.

– Just nu ska vi nog inte tänka så mycket på tabeller, avstånd och procenter, det får ni runtomkring göra. Vi ska bara köra på. Nu kommer det en hel hop matcher igen i ett intensivt spelschema och då gäller det att hela tiden fokusera på den enskilda matchen. Och vi vill vinna varje match. Diplomatiskt och tråkigt, men det är den enda vägen.

Säg något om din relativt nye kollega Walter Viitala.

– Egentligen är det svårt på grund av spelschemat vi haft. Hittills har vi faktiskt tränat rätt lite tillsammans. Men det är en modern målvakt, atletisk och han kan säkert bli jättebra. Och han är trevlig. Jonnie är duktig på att hitta positiva, härliga killar till målvaktsgruppen. Vi har alltid kommit bra överens i MFF och det är givetvis en viktig del när vi arbetar så tätt tillsammans, betonar Johan Dahlin.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close