FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 körde över Täby – utan att spela bra

Hemma på hybriden vann MFF U19 över jumbon Täby FK med 6-1.

Resultatmässigt var det utklassning. Spelmässigt var det rätt trögt och länge ganska jämnt, det stod bara 1-0 i paus och kvalitén pendlade som ett barn på en studsmatta. Ibland var det riktigt bra, stundtals hjälpte man mest Täby.

_ Lite konstigt att stå här efter 6-1 och inte vara nöjd. Men det kändes som om vi kunde gjort så mycket mer av den här matchen. Det är dock en del av utbildningen, att kunna se att det finns mycket att förbättra även när det blir många mål och lätta segrar. Vi har pratat om det med spelarna och de är i hög grad med på det, konstaterade MFF-tränaren Roland Larsson.

_ Just ojämnheten var det sämsta. Sedan fanns det väldigt mycket bra också i perioder. Bland annat ett par snygga mål.

Oscar Uddenäs (bilden) gjorde det allra vackraste. Han utmanade, kom förbi och tryckte upp bollen vid ribbkrysset.

_ Oscar är ju yngst på planen och hade en tuff roll som wingback. I den rollen måste du jobba oerhört hårt hela tiden och det krävs mer än om du är på kanten i ett 4-4-2. Oscar är jätteduktig på att utmana och borde våga göra det fler gånger. Vi sa till honom att tänk efter vad som hänt varenda gång du gjort det. Då har det blivit mål eller assist till mål, eller åtminstone en rejäl öppning, betonade Roland Larsson.

Lärlingarna saknades i MFF-laget med undantag av målvakten Mathias Nilsson, som fick släppa in ett riktigt snyggt avslut av Väsbys Jack Dolk. Utan Hugo Andersson i elvan fick Noel Hansson kliva in centralt i trebackslinjen med Victor Larsson och Johan Rapp på kanterna. Det löste trion oftast väl, särskilt Rapp.

Kevin Harletun gjorde den första halvlekens enda mål när han stod på rätt ställe och kunde peta in en stolpretur. Efter pausen gjorde han ett mål till och de övriga satte Tim Prica, Oscar Uddenäs och inhopparna Yasin El Harrab och Granit Rushiti.

Tack vare segern avancerade MFF till andraplatsen i tabellen i U19-Allsvenskans slutspelsserie där seriesegraren får SM-guld. Just nu är det Djurgårdens IF som håller förstaplatsen och gör det med sex poängs marginal om laget vinner söndagens match mot Mjällby AIF på Listerlandet. I nästa omgång väntar en bortamatch mot Brommapojkarna för MFF. Seriens enda övriga Skånelag TFF spelar också på söndagen; borta mot Vasalunds IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close