skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHusie IFNyheter

Kanonvecka för Husie IF

Först kom en smäll med 1-5 mot toppkonkurrenten Furulunds IK. Sedan har det mesta gått Husie IF:s väg i division 5 västra.

Efter beslut av Skånes Fotbollförbund tjänade Husie två poäng när 2-2 mot BK Fram ändrades till 3-0 sedan Fram använt sig av okvalificerade spelare. I helgen följde Malmölaget sedan upp med att besegra Linero IF med 6-2.

– Jag såg att vi plötsligt stod på 32 istället för 30 poäng i tabellen, pratade med min tränarkollega Thobias Fridholm och när vi fått reda på att det var ett Skånebollsbeslut mailade och smsade vi runt till spelare och ledare kring laget. Vi hade ingen aning om att det var på gång så det blev rejäl tändvätska till Lineromatchen och där gjorde vi en riktigt bra insats.

– Nu är vi verkligen med i striden om kvalplatserna. Topp tre var målsättningen vi satte inför säsongen och den ar vi goda chanser att uppfylla, säger Husietränaren Blerim Mullici.

Tittar ni någonting mot förstaplatsen också?

– Man måste vara realist. Med tre omgångar kvar är vi sju poäng efter Rosengård FF. Det innebär att de måste förlora alla sina matcher och det gör de knappast. Kval är bra nog och vi tittar inte längre än till nästa match mot Dalby GIF.

Efter Dalby GIF borta har Husie IF Teknologkårens IF hemma och Skånekurd FF hemma kvar på programmet.

Mot Linero IF fick Husie IF igång två rutinerade målskyttar i Ken Hansson och Ylber Ferati, som båda gjorde två mål. Men Blerim Mullici lyfter helst de unga spelarna.

– 03:orna Marko Tuka och Ken Legiec som vi lyfte upp i truppen har nu också spelat matcher. Min kollega Thobias Fridholm hade dem tidgare och visste precis när läget var rätt. Det känns skönt att kunna ge 03:or chansen samtidigt som vi hänger med i toppen.

Det fanns dessutom saker som ställde till det i matchen mot Furulunds IK. Den matchtruppen var rejält uttunnad.

– Vi hade ingen målvakt! Alla vi kunde använda var borta av diverse orsaker så vi fick ställa vår 49 år gamle lagledare Martin Sandblom i målet. Totalt saknade vi 4-5 spelare, berättar Blerim Mullici.

Husie IF bet dock ihop och lät inte den förlustmatchen förstöra chanserna i tätstriden, där Furulund i hög grad är med. Furulunds IK ligger trea en poäng bakom Husie IF. På samma poäng (34) ligger fyran Uppåkra IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close