FotbollNyheter

Snack med BK Flaggs Jörgen Nilsson

BK Flagg ligger på en delad förstaplats i Division 4 Sydvästra Skåne. Man har stått för en stark säsong och motbevisat flera – till och med sig själva. Inför slutspurten tog klubbens tränare, Jörgen Nilsson, sig tid för att svara på några av Skånesport.ses frågor. Om detta läser ni nedan. 

Berätta om din tränarkarriär.

– Jag började för cirka 15 år sedan som ungdomstränare i Kyrkheddinge IF, och följde laget från ungdomslag till A-lagspel i Division 5, där de under några år bildade stommen i A-laget. Detta parallellt med diverse tränarutbildningar – både på ungdoms- och seniornivå.
Har fortsatt på seniornivå sen dess och därefter varit huvudtränare i följande klubbar: Lunds SK, Svedala IF, Skånekurd FF och nu BK Flagg.

Varför blev det BK Flagg för din del?

– BK Flagg har alltid legat högt på min ”lista” över intressanta klubbar. Har haft kontakt med klubben vid nåt tidigare tillfälle men då klaffade det inte.

Vad skulle du säga är unikt för föreningen?

– Unikt vet jag inte, men klubben har en stabil ungdomsverksamhet och fram till hösten hade vi två stycken J-lag igång. Ganska ovanligt, nu för tiden. I alla fall om man inte räknar in storklubbarna.

Vilken var lagets målsättning inför säsongen?

– Vi har haft lite olika delmål under året, från försäsong till en bit in i seriespelet. Målsättningen totalt för säsongen har egentligen inte spikats förrän ganska sent, och i samband med att vi hittat en stabil nivå som lag har förväntningarna och förhoppningarna höjts till att vi ska ta steget upp.

Det är målet just nu?

– Ja, det är det.

Beskriv era styrkor som lag.

– Fantastisk moral, med många vinnarskallar. Vi har vänt många underläge.
Spelmässigt har vi hållt en ganska jämn nivå med några få undantag, men i de fallen ändå hittat ett sätt att vinna matchen. Vidare har vi mycket rutin och har, fram till nu, haft en bred trupp. Till detta lägger vi lite spetskvalitét som också finns.

Svagheter?

– Skulle i så fall vara att vi tagit för många onödiga kort under säsongen.

Beskriv spelartruppen.

– En väldigt tight grupp, där jag tror många bor i närområdet runt Dalhems IP.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close