Eslövs BKFotbollNyheter

Tre omgångar kvar och kvalplatsen klar för Eslövs BK

Helgens 3-1-seger över Tomelilla IF säkrade att Eslövs BK som sämst får kvala till division 2. Nu går jakten på serieseger.

– Skönt att ha kvalplatsen som ett sämstaalternativ. Men givetvis hoppas vi på mer, säger EBK:s rutinerade tränare Peter Olsson.

Med tre omgångar kvar är avståndet till IF Lödde på tredjeplatsen tio poäng. Det går inte att tappa. Men tvåan LB07 med fem poäng upp till EBK och sex måls sämre målskillnad kan fortfarande nå ifatt och gå förbi.

– Det är ingen slump att vi och LB07 ligger däruppe, det är seriens klart två bästa lag.

Peter Olsson hittar dessutom en annan likhet.

– Vi har ett väldigt ungt lag. LB07 har också många unga spelare.

Eslövs BK har ett rätt tufft restprogram med FBK Balkan borta, IF Lödde hemma och Höganäs BK borta. Inte minst Lödde som tack vare åtta raka matcher utan förlust under hösten verkligen utmanat toppen.

– Jag tror att en nyckel till att vi ska klara det ligger i att ta med oss tempot från våra mycket bra träningar in i matcherna. Ibland har vi haft högre intensitet och tempo på träningarna än i matcherna och vi har pratat mycket om det, att dra mer nytta av vår nivå på träningarna.

– Överhuvudtaget är träningarna en stor del av förklaringen till att det går så bra. Ifjor var vi ett lag för nedflyttning lagom till sommaren. Sedan har vi ökat träningsdosen och belönats för det. Vi har 18-20 spelare, det vill säga inte en särskilt bred trupp, men jag tror att jag kan meddela alla att det är extra träning om några timmar och samtliga ställer upp. Om det blir division 2 känns det därför som vi redan ligger bra till och att det finns utrymme för ännu mer, säger Peter Olsson.

Efter massvis med år som tränare i både division 2 och 3 kan han dessutom jämföra och bedöma om EBK modell 2018 redan håller för division 2 2019.

– I varje division 2-serie finns det fem-sex lag som håller väldigt hög kvalitet. På den nivån är vi inte. Bottenlagen i division 2 kan vi dock utmana redan nu, det tycker jag också att våra träningsmatcher har visat.

Mot Tomelilla IF kom EBK under med 0-1 redan efter sex minuters spel, men kvitterade genom Ted Sandberg och fullbordade vändningen med två mål av Viktor Nilsson.

FOTNOT: EBK är hittills obesegat mot alla lagen i serien utom LB07. Toppkonkurrenten har vunnit båda mötena. EBK har dock varit mycket bättre än LB07 i de övriga 17 matcherna. Där har EBK 15 segrar och två oavgjorda. LB07 har tio segrar, sex oavgjorda och en förlust. 47 poäng mot 36. Står sig den trenden är serien avgjord.

Ole Törner

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close