skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGIF Nike

Per Harrysson om Nikes serieledning

GIF Nike leder Division 4 och närmar sig forna höjder inom seriesystemet. Med tre matcher kvar i serien – där den sista spelas mot den aktuella serietvåan BK Flagg – har Nike siktet på att gå upp och fortsätta klubbens satsning mot högre höjder. Skånesport.se tog ett snack med klubbens tränare, Per Harrysson, för att höra dennes tankar kring säsongen – och lite annat. 

Berätta om din tränarkarriär?

– Jag startade som ungdomstränare i IF Lödde 2007. Därefter Bjärreds IF. Som seniortränare har jag verkat i  Asmundtorp, Dösjöbro och numera Nike.

Varför blev det GIF Nike?

– Klubben var intresserad av att satsa för att åter ta sig upp i divisionerna. Detta efter att man rasat i serierna under några år. Laget bestod av många unga, lovande spelare, som var intresserade av att förbättra sig och träna ordentligt. Jag fick ganska fria tyglar kring att sätta samman ett tränarteam och även fria tyglar att titta på spelare utifrån.

Vad skulle du säga är unikt för GIF Nike?

– Klubben är bra organiserad. Truppen är bred och stark. Extremt bra träningsnärvaro och träningsintensitet.

Sysslar klubben med några aktiviteter/projekt utanför fotbollen?

– Om du menar laget/truppen så gör vi en hel del aktiviteter som är av teambuilding-karaktär,  såsom padel och curling, med mera.. Om du menar klubben så får du ställa frågan till Didrik på kansliet eller möjligen Sven som är ordförande. Jag kan inte vilka andra projekt klubben är involverad i.

Vilken var målsättningen inför säsongen?

– Att bli bättre än förra året. Då blev vi 4:a på 46 poäng. Så vi har redan, med minimun 3:e plats och 47 poäng, uppnått vår målsättning med säsongen 2018!

Ni ligger just nu på serieledarplats – hur stark är viljan att gå upp?

– Tror jag talar för hela truppen när jag säger att den är stark. Vi har tre matcher kvar i serien och eventuellt kvalspel i oktober för att gå upp. Ganska många chanser och jag hoppas verkligen att vi tar någon av dessa chanser.

Beskriv era styrkor som lag.

– Starkt kollektiv, bra grundförsvar, snabba i omställningarna, bred trupp.

Svagheter?

– Unga och ibland naiva. Dåligt närkampslag generellt sett.

Hur skulle du beskriva spelargruppen?

– I truppen, som består av 2 målvakter och 23 utespelare, har vi två spelare på varje position som utgångspunkt. Sedan några extraspelare. Dessutom har vi flera spelare som kan konkurrera på flera platser.
På så sätt har vi alltid en bra konkurrenssituation i truppen. När någon är borta för jobb eller sjukdom, eller i sällsynta fall skada, så har vi nästan alltid fullgoda ersättare.Truppen är fokuserad på att bli bättre som individer och som grupp.

– Min uppgift blir dels att träna spelarna så att de ser att de utvecklas. Samtidigt måste jag ägna mer tid än normalt på att motivera laguttagningarna, eftersom vi tillämpar ganska mycket rotation i truppen. Detta görs för att hålla alla i form och undvika skador. Ibland kan spelare som varit dominerande i matchen innan sitta på bänken i nästa. Sånt är svårt att förstå för den enskilde spelaren. Men har man spelare som vill utvecklas och som märker att de får spela bra matcher då och då så vinner de flesta på det. Klart någon alltid kommer i kläm men jag försöker i största möjliga mån ge alla i truppen bra och utvecklande matcher över tid.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close