skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Jimmy Eriksson laddar för debutsäsongens final

Det har blivit dags för final i ADAC GT Masters. Säsongsavslutningen i Tysklands största GT-mästerskap sker traditionsenligt på Hockenheim, där Jimmy Eriksson nu hoppas sätta ett rejält avtryck på sin debutsäsong.

Jimmy Eriksson och förarkollegan Jonathan Judek har haft en tuff säsong så här långt i Team Rosbergs nya Lamborghini Huracán GT3. Inför finalhelgens två race håller man därför förväntningarna på en realistisk nivå, medvetna om att vägen till ett poänggivande resultat är lång, men ambitionen är förstås ändå att avsluta säsongen så starkt det någonsin går.

– Jag går in i den här helgen med ett stort mål: att göra ett riktigt bra jobb i mitt kval på söndag morgon. Det hade varit riktigt skönt att avsluta den här säsongen med en känsla av att ha gjort allt jag kan där och då. Vi har sett tidigare under året att vi tyvärr inte har paketet för att slåss om några framskjutna resultat, så det handlar mer om själva insatsen i det här läget, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick och fortsätter.

– Jag vill visa att jag kan matcha de andra Lamborghini-förarna i kvalet, och sedan får vi ta loppen som de kommer. Förhoppningsvis kan både jag och Jonathan göra våra bästa race för i år i finalen – och om vi lyckas med det kan vi vara nöjda med vår prestation.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Deltävling 7
Hockenheim (Tyskland)

Fredag 21 september
Fri träning 1: 11.10-12.00
Fri träning 2: 16.25-17.25

Lördag 22 september
Kval 1: 09.45-10.15
Race 1: 15.00-16.00

Söndag 23 september
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close