skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Oxie SK skänker inträdet till Barncancerfonden

Oxie SK har chansen att ta klivet upp i division fem igen. Då krävs det tre segrar i slutstriden av Div. 6 Sydvästra B. 

Till helgens toppmatch mot Lunds FF väljer Oxie SK att skänka inträdet till Barncancerfonden. Man väljer bland annat att höja entréavgiften från 30 till 50 kronor. I samband med matchen kommer även ett lotteri med fina vinster anordnas till förmån för Barncancerfonden.

– Vi vill göra något levande för Oxie och Jonas Ankarberg kom med förslaget att i en toppmatch göra något för Oxie och de som bor i byn, samtidigt för nytta för barncancerfonden, säger Lasse Rehn, vice ordförande i Oxie SK till Skånesport och fortsätter.

– Alla pengar från entrén samt lottförsäljning kommer att gå till Barncancerfonden södra. Priser för lotter är skänkta av olika företag i bland annat Oxie, Skurup och Helsingborg. Vi hoppas på mycket folk som kan stödja Barncancerfonden samt vårat herrlag spelar en viktig match i division sex där varje poäng nu i slutstiden är vikiga.

Som du säger så står viktiga poäng på spel, vad tror du om höstens utgång nu för Oxies del?

– Oxie SK har mycket i sina egna händer. Gör vi vårat jobb så blir det minst kval och för att kunna få direkt upp så måste vi ha hjälp av andra lag. Serien är otroligt jämn med många lag inblandade. Jag tror mycket på Arlöv som tar hem segern i serien. De har gått som tåget nu under hösten.

– Jag hoppas att tre lag från vår serie går till ett positivt kval, där bland annat vi och Svedala IF är ett av dessa lag.

Tre matcher återstår, vad är tankarna angående dessa?

– Det är inga lägga matcher. Vi möter Lunds FF hemma på lördag. Det är ett lag som har blandat sina insatser efter sommaren. Vi är revanschsugna efter 1-1 i våras där Lund kvitterade när det var ca 20 sekunder kvar av matchen. Vi spelade då med nio personer under 30 minuter.

– Sen Klågerup på bortaplan är ingen lätt uppgift. De slåss för att komma ovanför strecket. Det kommer bli kamp hela vägen och matchen spelas på naturgräs, så det blir en tuff uppgift.

– Vi avslutar hemma mot Arlöv som tuffar på som tåget. De är ett svårstoppat lag, så det blir en mycket svår nöt att knäcka. De sista omgångarna blir väldigt avgörande med skrällresultat.

Hur är stämningen i truppen?

– Ronny och Benny har ett härligt go i gruppen. Vi är ca 25 gubbar på varje träning. Med den glädjen och gået kan det bära långt. Med lite flyt i resultaten gör det att det skapar en enorm glädje i laget och övriga föreningen.

Avspark på lördag är klockan 14.00 på Oxievångs IP.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close