Fotboll

Faruk Abazi: ”Vi ser oss som seriesegrare”

Medina IF ligger bra på det i Div.6 Västra. Med två omgångar kvar av serien har man chansen att ta klivet upp till division fem som seriesegrare. Totalt återstår det tre omgångar kvar av serien, men eftersom ett lag har dragit sig ur så spelar lagen två av dessa omgångar. Skånesport har tagit tempen på Medinas tränare Faruk Abazi inför de avgörande omgångarna.

– Höstsäsongen har varit nästan lika bra som vårsäsongen. Onödiga poängtappen mot Häljarp är enda poängmissen vi har under hösten. Vi har trummat på så som vanligt under träning och matcher. Vi har lett serien från omgång 1, vi har gjort en fantastisk säsong. Gruppen har varit väloljad rakt igenom säsongen, killarna har verkligen varit lyhörda inför alla träningar och matcher. Så både jag och min kollega är otroligt nöjda med killarna och säsongen hittills. Men säcken måste knystas och killarna är införstådda inför tre resterande matcherna och vet vad som krävs.

Senast ni spelade var den 9:e september, hur er träningsperiod sett ut sedan dess?

– Det är kanske inte optimalt med matchfri helg veckan som gått men vi har haft några fantastiska träningsveckor. Konkurrensen är stenhård, killarna tar för sig och varenda en vill göra skillnad nu i slutspurten.

Ni möter till helgen Bosna FF på bortaplan, hur är dina tankar inför den matchen?

– Nu möter vi Bosna på lördag och självklart så kommer vi gå in för att ta tre poäng med oss. Men ändå respekt till Bosna, det är ett bra lag och uppgiften komme kräva 100% av oss. Bosna är ett spelskickligt lag som spelar teknisk fotboll så vi måste vara på tårna matchen igenom.

Ni möter bland annat Hyllinge i en av de tre avslutningsmatcherna, där serien troligtvis kommer att avgöras, hur mycket tänker man på den matchen just nu?

– Vi har gjort en fantastisk säsong men det har Hyllinge också gjort. Vi möter Hyllinge helgen efter Bosnamatchen och där kommer det nog avgöras vem som vinner serien. Självklart så tänker man på den matchen men första hindret innan Hyllinge är Bosna. Så fort vi är klara med Bosna så satsar vi allt på den matchen. Vi vet exakt hur Hyllinge tar an sig sina matcher så vi har rätt så bra koll på de. Storpublik väntas så det kommer bli en häftig batalj. Vi tror stenhårt på att vi löser uppgiften även om det kommer krävas full fokus både mentalt och fysiskt. Känslan i gruppen är att killarna längtar till den matchen, vi är ett gäng vinnaskallar som kommer klara av trycket.

Vart ser vi Medina i tabellen om tre omgångar?

– Vi ser oss som seriesegrare till sist ingen snack om saken. Vi kan säga så här: Hyllinge måste slå till med en perfekt match för att klara av våra 15 lejon som vi kommer ta ut till den matchen. Jag och min kollega kommer inte behöva säga mycket innan den matchen, vi litar fullt ut på att killarna kommer gå in med ett hunger som aldrig förr.

Avspark för Bosna FF – Medina IF är klockan 14.00 under lördagen på Ulkavallen IP.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close