Fotboll

Ersan Mujevic: ”Vi har allt i egna händer”

Bosnien Hercegovinas SK ligger just nu på en andraplats i Div.6 Sydvästra A när det återstår tre omgångar av serien. Ett poäng upp ligger Liria IF, ett lag som BHSK möter nästa helg. Skånesport har tagit tempen på Bosnien Hercegovinas tränare Ersan Mujevic om avslutningen på serien.

– Vi gör en bra höst, vinst i varje match fram till sista matchen. Många av dem med ett fint passningsfotboll med många målchanser där vi dominerar matchen i 90 min. Vi har bra närvaro på träningar med hög tempo och kvalité på det vi gör. Har flera spelare i laget som har spelat högre i seriesystemet. Många vinnarskallar så jag kan inte vara annat en nöjd.

Det blir fajt in i det sista där tre lag är inblandade i toppstriden, hur ser du på de kommande matcherna?

– Ja det blir spännande nu på slutspurten. Tror mycket på vårat lag. Liria har också ett stabilt lag med bra kvalité i alla lagdelar. Tycker att det är tre bra lag som är värda spel i div 5 nästa år. Ariana är ett duktigt lag som gillar att rulla boll på marken. Är beroende av andra resultat för direkt uppflyttning men vi har goda möjligheter för avancemang via kvalspel.

Blev oavgjort mot AC Kvarnby i helgen, hur summerar du den matchen?

– Sista matchen mot Kvarnby är en match som vi ska vinna men så är inte fallet. Kvarnby har matchen igenom ett lågt försvarsspel, försöker kontra, och det visste vi om. Dem låter oss föra spelet och bollinnehavet är säkert 70-30 i Bosnas fördel. I första halvlek har vi hög press men en lång boll bakom försvaret, där vi tvingas rensa på mållinjen, spelaren som rensar får en snedträff som vår målvakt plockar upp. Till allas förvåning väljer domaren att blåsa indirekt frispark. Otroligt domslut som får tyngsta möjliga resultat med en boll i mål för Kvarnby. Men jag börjar vänja mig vid alla sådana domslut åt båda håll.

– Målet ger Kvarnby energi och mer tro på de dem gör. I andra halvlek gör vi 1-1 pang-pang spel och Edo Sejdinovic skickar bollen i nätet. Vi forcerar framåt för vinst, tyvärr i den 84-min åker vi på en kontring vid en offensiv hörna. Till dess att vår målvakt passar ut bollen till en framrusande Kvarnby spelare. 2–1 och det ser oerhört tungt ut. Vi visar dock karaktär och kämpar oss in i matchen, en krossboll ifrån Vernes som hittar ut till en framrusande Dylan dagens lagkapten. Han letar och letar skottläge och PANG, 2–2 i 90-min. Vi färserade för seger målet men tiden rann ut.

I helgen möter ni tabelljumbon Gylle AIF, tankar inför den matchen?

– Matchen mot Gylle tar vi på största allvar och det finns inte utrymme för något annat. Gylle har redan tappat kontakt för kvalplatsen har inte så mycket annat att spela för en heder.

Om vi summerar säsongen 2018 om tre omgångar, vart hittar vi Bosnien Hercegovinas SK då i tabellen?

– Vi tror på serievinst. Vi har allt i egna händer då vi möter Liria hemma i näst sista omgång, vinst där kan betyda avancemang i div 5. Har själv vunnit serien och avancerat elva gånger som spelare det hade varit roligt att göra det första året som tränare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close