H65HandbollNyheter

Hanna Åkesson tog chansen i H65 Höörs andra raka seger

H65 Höör tog andra raka segern i SHE genom att besegra BK Heid med hela 30-15 (15-7). En spelare som fick sitt genombrott i eliten var Hanna Åkesson, ännu en produkt ur den magiska 96-kullen, som gjorde sitt första SHE-mål.

– Jag har slitit för det här, säger Hanna i ett pressutskick.

Det enda tappet i H65:s spelartrupp inför säsongen var det på Marie Wall (som gick till Köpenhamn men som nu är korsbandsskadad). Istället för att ta in extern kraft på vänstersexpositionen slussades
två egna produkter in i laget, Hedda Källström (född 99) och Hanna Åkesson.

För Åkesson blev det första matchen i SHE med gott om speltid och när hon gjorde sitt första mål utbrast kvällens största jubel i hallen. Ännu en Höörtjej hade tagit steget “hela vägen”.

– Jag har spelat i Höör sedan jag var sex år. De senaste åren har jag spelat i U-laget i division ett och två. Jag har alltid fått kämpa och kriga i det laget, men nu är jag med på riktigt.

Åkesson fick spela vänstersexa – en ny position för henne.

– Jag har nästan alltid spelat mittnia. Men det var roligt även på kanten, inte minst efter en sådan här match.

Vilka är de bästa i 96-kullen som du spelat med?

– Hanna Blomstrand, Julia Sandell, Tilda Lundqvist, Anna Johannson, Emma Rask och flera till.

Kan du växa in i det här laget ännu mer?

– Ja, det hoppas jag. Efter en sådan här start känns det extra roligt. Jag kommer att gå och lägga mig ikväll med en god känsla…

Matchen var tidigt avgjord. Redan efter en kvart hade hemmalaget sprungit ifrån till 7-1. BK Heid kämpade och slet, men räckte helt enkelt inte till.
15-7 i paus blev till 30-15 efter en timmes spel och H65 rullade runt i laget rätt friskt. Priset till bästa spelare gick till Hanna Åkessons årgångskompis Anna Johansson, som nu är inne på sin femte säsong i eliten.
– Jag unnar verkligen Hanna den här framgången. Vi har spelat tillsammans sedan vi var små och gått i skolan tillsammans.

Tränaren Ola Månsson summerade:
– Vinner man med 15 mål mot ett av landets tolv bästa lag måste man vara nöjd. Vi spelade runt på 14 spelare där alla var inne i minst 25 minuter, vilket är utvecklande för truppen. Många av dem som fick mindre speltid i fjor har tagit stora steg framåt.

Hur ser du på Hanna Åkessons roll i laget?

– Det är ingen hemlighet att vi sökte andra alternativ, men när vi inte fick de stjärnnamnen klubben ville ha valde vi att satsa på eget. Jag värderar en spelare som Hanna högt eftersom hon är ödmjuk och beredda att göra jobbet.
– Hanna har varit petad de första matcherna, men det syntes inte alls nu. Det visar på karaktär och det värdesätter jag verkligen, konstaterar Ola Månsson i pressutskicket.

Foto: 3hfoto.se

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close