Nyheter

Sparbanken Skåne bjuder 300 barn på handbollslandskamp

I samverkan med bland andra Skånes Stadsmission bjuder Sparbanken Skåne in familjer som vanligtvis inte skulle ha möjlighet att se topphandboll till herrmatchen Sverige-Spanien på Malmö Arena i oktober.
Banken är engagerad i ett flertal små och stora handbollsklubbar i Skåne, och är även partner till Handbollslandslaget.

I grunden handlar det om ett samhällsengagemang där handbollen används som medel för inkludering. Svensk Handboll har under många år arbetat med begreppet Handboll för alla, vilket bygger på en värdegrund som Sparbanken Skåne delar.
Drygt 300 barn, ungdomar och föräldrar kommer nu att få en matchbiljett till premiären av EHF Euro Cup den 24 oktober. Biljetterna delas ut i samarbete med bland andra Skånes Stadsmission.
– Vi tror på att ökad gemenskap inom föreningsliv och idrott leder till ökad gemenskap i samhället. Här vill vi som sparbank vara med och bidra tillsammans med våra ägarstiftelser, säger Marcus Nilsson, marknads- och försäljningschef på Sparbanken Skåne.

Banken ägs till största delen av tre skånska sparbanksstiftelser. Dessa säkerställer att viktiga beslut om banken fattas lokalt, och tar även hand om vinstutdelning från rörelsen och ser till att pengarna kommer till nytta just på det lokala planet.
Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB, kommenterar:
– Det känns alltid bra när visioner och ledord omsätts i konkreta uttag. Detta är inte första gången Sparbanken Skåne gör en sådan här sak och det lär heller inte vara den sista då långsiktighet präglar samarbetet vi har. Det är ett samarbete med många vinnare, säger Stefan Lövgren.
EHF Euro Cup är en turnering för de fyra direktkvalificerade länderna till EM 2020 (även Norge och Österrike deltar). Matchen mellan Sverige och Spanien i Malmö blir en repris på EM-finalen i Zagreb i våras.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close