FotbollMalmö FFNyheter

Borta mot BP sköt Laorent Shabani segern till MFF U19

MFF U19 vann prestigematchen mot Brommapojkarna på Grimsta med 4-3. Kvarten före slut var Laorent Shabani iskall i friläget och satte dit det avgörande målet för MFF.

– BP och vi är ju alltid i topp när klubbarnas ungdomsverksamheter och akademier rankas i den årliga certifieringen, så det är klart att det blir lite prestige när vi möts. Nu vann vi och det var skönt. Inte minst för att BP nog var det bästa laget vi mött hittills i år, konstaterade MFF-tränaren Roland Larsson efter den målrika matchen.

BP började bäst och skapade flera tidiga chanser, men det var MFF som gjorde 1-0 på ett självmål. Ett inlägg från Kevin Harletun styrdes in av en BP-försvarare. Sedan vände Brommapojkarna till 2-1 innan Hugo Andersson kvitterade till 2-2. Då hade det bara spelats en dryg halvtimme.

– Rock and roll-fotboll eller vad man ska kalla det? Vi var inte speciellt nöjda med insatsen så långt. Vi skapade chanser, men slarvade också i passningsspelet och låg inte tillräckligt tätt på BP-spelarna. Det blev bättre i den andra halvleken och vi fick även utdelning när Kevin Harletun gjorde 3-2 på ett inspel från Tim Prica. Riktigt snyggt.

– Sedan skapade vi mycket, men släppte till ett läge som de fick straff på.

Den sköt Markos Issa i mål till 3-3. Efter pausen var dock MFF det bättre laget och Laorent Shabani som startade som offensiv central mittfältare flyttades upp som forward och i den 72:a minuten satte han dit 4-3.

MFF startade med följande elva spelare: Mathias Nilsson – Johan Rapp, Hugo Andersson, Noel Hansson – Amel Crnalic, Amel Mujanic, Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz, Yahya Kalley – Tim Prica, Kevin Harletun.

Oscar Uddenäs ersatte Yahya Kalley, Samir Polozen kom in istället för Tim Prica – det var då Shabani flyttades upp som forward – och Melker Nilsson bytte av Felix Konstandeliasz. Melker har varit borta ett tag på grund av skada, men nu är han frisk.

– Bäst i laget var nog Amel Crnalic. Han gjorde en stark insats, betygsatte Roland Larsson.

I BP handlade mycket om Jack Lahne. I år har han elva allsvenska inhopp och det var hans snabbhet och kvalitet som MFF hade mest besvär med. Lahne gjorde 1-1 och det var han som stoppades ojuste när BP kunde kvittera till 3-3 på straffen.

Segern förde upp MFF till andraplatsen i slutspelsserien. I nästa match väntar tabellfyran BK Häcken hemma i Malmö (29 september klockan 14.00 på Hybriden).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close