FC RosengårdFotbollKristianstads DFFNyheter

Jonas Eidevall inför Skånederbyt

Under söndagseftermiddagen står Skånederby på menyn i OBOS Damallsvenskan, när FC Rosengård tar emot Kristianstads DFF på Malmö IP. Lagen skuggar varandra i seriens toppskikt, och få ser anledningar till att detta inte ska bli en underhållande tillställning. 

FC Rosengård är just nu inne i en hektisk period där man varvar allsvenskt spel med cup- och Champions League-deltagande. Om hur laget har hanterat spelschemat, och om kommande derbyt mot KDFF, pratade FCR:s tränare, Jonas Eidevall, om med Skåmesport.se.

Hur är känslan inför derbyt?

– Förväntansfullt och med en stor revanschlusta ifrån vår senaste match mot dem.

Vilken är statusen på spelartruppen?

– Skador på Malin Levenstad, Iva Landeka och Johanna Kaneryd. Sanne Troelsgaard och Nathalie Björn avstängda. I övrigt är alla tillgängliga.

Hur ska ni gå till väga för att såra Kristianstad?

– Vara skickliga på att försvara fasta situationer och vara duktiga i vårt passningsspel så att vi kan föra och kontrollera matchen.

Var guldet det självklara målet när ni gick in i säsongen?

– Vi har många mål med säsongen. Resultatmässigt har vi 4:a stycken: Vinna Cupen, Kvalificera oss till nästa års Cupspel, Avancera till kvartsfinal i UWCL och vinna Damallsvenskan – och också kvalificera sig till nästa års UWCL. Hittills är två av tävlingarna avslutade och vi har lyckats med båda målsättningarna (vinna Cupen och kvalificera sig till nästa års Cupspel). Nu återstår serien och UWCL, och vi har möjligheten att klara av bägge.

Hur har det gått, tycker du, att kombinera serie- och CL-spel?

– Det är intensivt och vi har en grupp av spelare som blir hårt belastade med många matcher i både klubb- och landslag. Det gäller för oss att optimera förutsättningarna för att klara av det. I en perfekt värld hade vi haft en 2-3 spelare större trupp.

Hur har ni tagit Lotta Schelins avhopp?

– Inget att tillägga ifrån tidigare kommunikation

Finns det planer på ersättare?

– Planeringen för nästa transferfönster är i full gång och som alltid så ser vi på alla möjligheter att bli ännu bättre.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close