FotbollMalmö FFNyheter

Revanschlust ska vässa MFF:s fokus mot Kalmar FF

Knappt har MFF kommit hem från Belgien innan det är dags att möta Kalmar FF på Stadion. Då trycker tränaren Uwe Rösler på behovet av revansch.

Givetvis för 0-2-resultatet och uddlösheten mot Genk, men ännu mer för det som hände i Kalmar i våras.

– Alla professionella ledare och spelare skulle säga att en förlust med 0-3, som den i våras mot Kalmar FF, sved och fortfarande svider. Särskilt om man är i ett lag som Malmö FF. Därför är det en massiv motivationsfaktor för oss.

Att matcherna kommer tätt är dessutom ett resultat av att det går bra – och något att gilla.

– Ju fler matcher du spelar desto mer framgångsrik är du. När vi bara spelar lördag-lördag gör vi något fel och lever inte upp till den nivå MFF ska ha. Därför ska vi spela många matcher och när vi sedan gör det ska vi växa. Vi måste lära oss vad det innebär att nå framgångar och få ett schema som då följer. Det är en utmaning, inte ett problem eftersom problem är något negativt och utmaning något positivt. Vi ville ha det så här. Nu har vi det och måste göra bästa möjliga av situationen.

– Jag vill att spelarna ser det här som en möjlighet att få speltid. Det är ingen poäng i att ha en trupp om bara 13-14 får spela matcher. Nu får vi möjligheten att matcha fler. Kommer alla att bli nöjda? Det vet jag inte. Men chanserna kommer, det är säkert.

Uwe Rösler hoppas också att MFF ska klara att ta tempot från Europamatcherna med sig in Allsvenskan.

– I torsdags fick vi möta atletik, tempo och fart på en annan nivå. Efterhand i matchen anpassade vi oss bättre och bättre. Om vi kan ta det vi lärde där med oss in i Allsvenskan sätter vi oss i en verkligt bra position.

Att det blir ändringar i startelvan är givet. Vilka det blir vill dock Uwe Rösler hålla hemligt in i de sista.

– Finns ingen anledning att bjuda Kalmar FF på den informationen.

Eftersom Malmö FF spelat fyra raka bortamatcher i Allsvenskan och Europa har planen på Stadion fått vila. Senaste hemmamatchen spelades mot IK Sirius den 26 augusti och fram till idag har man även avstått att träna på planen. Istället har man jobbat med att förbättra gräset och efter träningen var många positivt överraskade.

– Vi har ju inte varit inne på planen på tre veckor och klubben har investerat i att så om gräset och ge det tillräckligt med tid att växa. Vädret är dessutom ännu inte så dåligt för svenska förhållanden. Det har gett resultat. Gräset är tjockare, så ja, jag tycker att planen blivit bättre, konstaterar Uwe Rösler.

Carlos Strandberg, Guillermo Molins och Fredrik Andersson saknas fortfarande i truppen och lärlingstrion Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz och Hugo Andersson matchades i U19-lagets bortamatch mot Brommapojkarna på lördagen. Det ger följande 19 spelare i MFF-truppen (samma som senast):

Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Franz Brorsson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Romain Gall, Arnor Traustason, Marcus Antonsson och Markus Rosenberg.

Kalmar FF har inte vunnit i Malmö sedan 2010. De senaste sju besöken har gett sammanlagt en poäng. Rasmus Elm är med i truppen och det är även Emin Nouri, som nyligen gjorde comeback i U21-laget efter ett nästan åtta månader långt uppehåll på grund av en lårskada.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close