FotbollTrelleborg FF

TFF tar emot omotiverat Djurgården

Vångavallen är under lördagen spelplats för det ångestfyllda allsvenska mötet, Trelleborgs FF-Djurgårdens IF. Lagens respektive säsonger har inte fallit ut efter önskan och just nu harvar de runt i varsin del av tabellen. Vilket lag kommer rycka upp sig och gå segrande ur striden, tro? 

Förutom att Andreas Isaksson kommer tillbaka till sina forna hemtrakter – och till klubben han debuterade för i Allsvenskan – så innehåller inte detta möte så värst mycket mer än ren och skär ångest.

Trelleborg återfinns på jumboplatsen och bör börja plocka poäng för att klättra i tabellen. Poängen man fick med sig mot Norrköping för två veckor sedan – den som skulle bli en katalysator för laget – tycks ha tappat sin effekt. Även om spelartruppen talar om att det finns en tro på att vinden ska vända, så är realiteten den att, för varje poänglös omgång som går, så kommer Superettan närmare.

Djurgården har stått för en säsong av höga och låga prestationer. Man lyckades bryta den negativa derby-sviten mot Hammarby och såg ut att vara ett av lagen som krigar för Europa-platser. Samtidigt har man tagit noll poäng i dubbelmötet mot nykomlingen Brommapojkarna, och adderat ett gäng plattmatcher därtill. Just nu ser DIF:s säsong att rinna ut i sanden. Man står och stampar på en 8:e-plats i tabellen – och känslan är inte att Djurgården kommer rycka sig loss mot högre höjder.

Mot Djurgården kommer TFF behöva utnyttja “Blårändernas” rådande svaga situation. Av allt att döma tycks spelarna i DIF redan börja fila på kommande semestertider. Det är inte ofta som man får möjligheten att möta ett så – utåt sett – omotiverat lag. Nu gäller det för Trelleborgs FF att ta den chansen.

 

Odds från NordicBet återfinns här.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close