FotbollMalmö FFNyheter

Arnor Traustason: Det är en stor match för mig

Markus Rosenberg är avstängd. Då talar mycket för att hans tillfällige anfallskollega från segermatchen mot Kalmar FF Arnor Traustason får nytt förtroende i onsdagskvällens toppmatch i Norrköping.

– Mot Kalmar FF gillade jag att spela anfallare. Det blir lite annorlunda med löpningar och det defensiva spelet, men det lär man sig fort.

För att inte vara forward kom dessutom Traustason nästan förvånansvärt ofta i rätt positioner och avslutslägen.

– Jag har spelat nummer 10 när jag var lite yngre och då kom jag mycket in i boxen i anfallen och sedan fick jag instruktioner från Uwe Rösler före matchen. Han sa att jag ska vara i boxen, hitta ytor där inne och tänka som en anfallare. Det gjorde jag och det blev två mål, konstaterar Arnor Traustason.

– Om det är skillnad på att spela med Markus Rosenberg eller Marcus Antonsson får vi se. Jag har ju inte spelat med Antonsson däruppe än.

Efter bland annat 56 allsvenska matcher för IFK Norrköping är det givetvis speciellt för Arnor Traustason att återvända till Östgötaporten.

– Jag tänkte på det igår. Datumet har jag ju vetat ett tag och det är en stor match för mig. Vilken position jag får har dock ingen betydelse. Jag kommer dit som fotbollsspelare, om det blir som anfallare är det lugnt och blir det mittfältare är det också okej. Det är kul att komma dit, vilket det än blir.

Vad ska man tänka på för att kunna slå IFK Norrköping borta?

– Alla vet om att IFK Norrköping är bra hemma på konstgräset. De är skickliga och bollen går snabbt. Därför måste man hålla i försvarsspelet, ställa om, vara redo att gå framåt och våga ta steget fram och pressa dem.

– IFK Norrköping har hållit fast vid sitt spel, det är en rolig fotboll att titta på och även framgångsrik. De ligger ju tvåa i tabellen. Men vi vill ha de tre poängen och ska ta dem!

Tidigare under säsongen har Sören Rieks övertygat mest som anfallsvikarie. Men Arnor Traustasons prestation och två mål i 4-0-segern mot Kalmar FF bör ha ändrat på det. Uwe Rösler var dessutom mycket nöjd med insatsen.

– Jag pratade med Arnor och sa att jag egentligen velat berömma och lyfta fram honom mer efter matchen, men ville använda tillfället att lyfta Egzon Binakus prestation. Egzon har haft en tuff tid innan jag kom och även efteråt och därför var det rätt läge att prioritera honom. Men Arnor var mycket bra mot Kalmar och gjorde exakt det vi ville att han skulle göra, betonar MFF-tränaren.

Markus Rosenberg drog på sig sin sjätte varning för säsongen mot Kalmar FF och är avstängd, Carlos Strandberg är fortfarande borta från spel på grund av sin lårskada och Guillermo Molins är ännu inte redo. Därför har MFF bara en forward tillgänglig i truppen. Det är Marcus Antonsson som stod över matchen mot Kalmar FF.

Förutom Arnor Traustason kan även Sören Rieks och Romain Gall ta klivet upp av dem som är med i truppen. 19-årige lärlingen och mittfältaren Laorent Shabani, som tagits ut bland de 19 som reser till Norrköping, har de senaste matcherna i U19 och U21 ibland också matchats som forward.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close