FotbollLandskrona BoISNyheter

Starkt Halmstad övermäktigt BoIS

Landskrona reste ett par mil norrut för att ta sig ann fjärdeplacerade Halmstad. I en match där de respektive tabellpositionerna spelade ut sina roller, fick BoIS till sist resa tillbaka hem lottlösa. 

Efter succédebuten för nye BoIS-tränaren Jack Majgaard Jensen – när hans lag bortaslog topplaget Falkenberg – var man åter nere på jorden – och kanske även under den – efter senaste, blytinga förlusten mot bottenkonkurrenten Varberg på hemmaplan. Halmstad borta skulle inte bli lättare – men att tänka så fungerar inte när man, som Landskrona är, är ett bottenlag.

Hemmalaget Halmstad kontrollerade stora delar av den första halvleken och tillät inte Landskrona att skapa några farligare målchanser. I ärlighetens namn så var inte HBK speciellt giftiga framåt heller. Men ett mål skilde lagen åt i paus, och det prickades in av Johan Oremo efter en märklig situation i BoIS straffområde.

Med Halmstadsmatchen spelad återstår det sex omgångar av Superettan-säsongen. I och med underläget, som BoIS gick in med i pausvilan, så hade man fortsatt en poäng upp till kvalplats och Värnamo. Med sex omgångar kvar är Landskrona i allra högsta grad med och slåss om överlevnad, men poängen måste börja plockas in. Visst, Halmstad borta är en av säsongens svårare matcher. Dock är det en ursäkt som BoIS snart inte längre har råd att gömma sig bakom.

Efter paus fortsatte Landskrona att vara tillbakapressat av Halmstad, som nu skapade fler chanser – och mängder med hörnor.

Hösten ar intagit Sverige och landets fotbollsarenor. Höst innebär inte bara kyligare väder, utan även ett mer ängsligt, cyniskt spel. Matchen var långt ifrån betydelselös för Landskrona och Halmstad, och detta märktes på underhållningsvärdet, som inte var mycket att hurra för.

När matchen såg ut att rinna BoIS ur händerna, lyckades man skapa en sällsynt målchans. Efter Adi Nalic-briljans på kanten kunde Akram Mansour måtta ett välriktat inlägg, som Sadat Karim, i nästa moment, stötte in. 1-1 och BoIS med i matchen igen.

Glädjen för Landskrona blev dock kortvarig. Knappt en minut för att vara sanningsenlig. Direkt efter avsparken gick Halmstad till attack och kunde, genom en drömträff, signerad Gabriel Gudmundsson, återta ledningen. Tufft för BoIS som nu var tvungna att jaga igen.

Landskrona lyckades aldrig skapa etablera någon slutforcering mot HBK:s försvar, utan fick se tiden rinna ut. Förlusten innebär att BoIS är fortsatt kvar under strecket, med en poäng upp till kvalplats.

Nästa BoIS-match spelas på söndag. Då tar ”Randigt” emot IK Frej på Landskrona IP. Frej ligger strax ovanför strecket, och det är sådana matcher som Landskrona måste vinna för att ytterligare en säsong i Superettan ska vara möjlig.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close