MotorNyheter

Tobias Brink fick till ett guldlopp i STCC-avslutningen på Mantorp

Tobias Brink avslutade säsongens sista race med ett guld. Efter att ha gjort ett felfritt race där han höll sin förstaplacering från start till mål. med fem sekunders marginal ner till tvåan, säkrade han förstaplatsen i STCC-tävlingarna på Mantorp Park.

– Jag visste redan från första racet att jag hade väldigt bra fart så när jag kom iväg och höll min placering så var det bara att köra på och öka avståndet neråt till tvåan. Riktigt skönt sätt att avsluta säsongen på och visa vilken kapacitet vi har, säger Tobias Brink i ett pressutskick.

Finalhelgen på Mantorp Park var minst sagt händelserik, både på och utanför banan. Fredagens kvalomgång fick avbrytas i slutet av Q1 efter att ösregnet och vinden anlänt. Båda förarna i Team Brink hade då bara hunnit sätta ett par tider som resulterade i att Tobias Brink slutade som P10 och Micke Ohlsson som P14. Det dåliga vädret gjorde att Q2 blev inställt och placeringarna från Q1 blev gällande för lördagens race. Men placeringarna räckte för att enkelt säkra ett guld, samt klättra ett antal placeringar i fältet. Micke Ohlsson som startade som P14 i båda racen nöjde sig klart inte med den platsen utan klättrade snabbt och effektivt framåt under racen och i andra racet körde han över mållinjen som sjua.

– Det är trist att jag inte hann sätta fler tider under Q1 så att startpositionen hade varit bättre, men jag lyckas ändå ta mig långt fram i fältet under racen och visa vad jag och bilen går för under den typen av förutsättning, säger Micke Ohlsson i pressutskicket.

Tobias Brink och Micke Ohlsson avslutade därmed STCC 2018 på sjunde respektive trettonde plats i mästerskapstabellen. Brink Motorsport slutade som femma i teammästerskapet.

– Det har varit en väldigt lärorik säsong för oss där vi emellanåt också fått belöning i form av pallplatser och bra kvalresultat som visar att vi är på rätt väg. Teamet är väldigt sammansvetsat och vi har riktigt kul tillsammans vilket gör det kul att se framåt vad 2019 har att erbjuda, kommenterar Ted Brink

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close