HandbollKristianstad Handboll

Ny sportchef ska lyfta KHK

Kristianstad handboll vässar till sin organisation.
På sin hemsida presenteras Peter Wadbro som ny sportchef.
-Kristianstad handboll har etablerat sig i högsta ligan och har en stor ungdomsverksamhet. Kraven på oss som organisation ökar och vi behöver satsa för att kunna möta dessa krav och för att kunna ta nästa kliv som förening. Att anställa en sportchef är ytterligare ett steg till att bygga en organisation för framtiden, säger Merete Tillman ordförande Kristianstad handboll.

Peter Wadbro har tidigare bakgrund från handbollsspel under många år i LUGI men numera ett stort hjärta för Kristianstad handboll, bla med tre döttrar som spelar i föreningen, och som aktiv tränare i klubben under 7 år.
På tidigare jobb har Peter varit på positioner som gett erfarenhet av försäljning, marknadsföring och affärsutveckling och detta tillsammans med en brinnande kärlek för handboll och föreningsliv är en fantastisk mix för att klubben ska bli en stabil organisation för framtiden.
– Peters bakgrund inom marknadsföring och försäljning kommer att stärka vårt arbete med våra befintliga och nya partners. Parallellt med erfarenhet inom handbollen, både som tidigare aktiv själv och som ungdomstränare i klubben, gör också att han har en bra bild av hur vi på bästa sätt kan utveckla vår ungdomsverksamhet, fortsätter Merete Tillman.
– Det första jag ska jobba med är att organisera upp det administrativa runt alla ungdomslagen. Vi ska inte uppfinna hjulet utan ta vara de resurser vi har i alla fantastiska ledare, och se till att alla lagen får den hjälp med vad dom behöver så dom kan fokusera på handbollen. Efterhand kommer rollen också innebära att också jag kommer att hjälpa till med A Damerna och det administrativa runt laget, men fokus i början är ungdomslagen och allt dagligt jobb på kansliet, berättar Peter Wadbro.

Det har gått relativt snabbt och få fram, dels överblick om hur tjänsten ska se ut, och arbetsbeskrivning, och sen komma överens med styrelsen. De första samtalen togs i somras och nu bara två månader senare så är anställningsavtalet underskrivet.
– Det var ju naturligtvis fantastiskt roligt och hedrande att få förfrågan om jag ville ha jobbet! Detta är ju något jag brinner för och jag ju sett hur mycket talang det finns i ungdomslagen, så klubben har massor att bygga vidare på. Samtidigt har A Damerna etablerat sig i elitserien så klubben har verkligen en ljus framtid till mötes. Att samtidigt få vara med och bygga vidare på detta är verkligen ett uppdrag jag ser fram emot, både med respekt för uppgiften men framförallt med enorm glädje, avslutar en glad Peter Wadbro.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close