IK PanternIshockeyNyheter

Pantern vann hemmapremiären

Efter förlusten mot Södertälje senast, var det nu dags för hemmapremiär för IK Pantern. Man tog emot Oskarshamn i en fartfylld match, som vändes till seger. 

IK Pantern har inlett säsongen på ett övertygande vis, och dagens insats underströk detta konstaterande. Mot Oskarshamn – i hemmapremiären på Rosengårds ishall, som man kommer husera i under en period av säsongen – fick hemmalaget dock en tuff start med mål bakåt efter knappa 90 sekunders spel. Efter det var bortalaget det bättre under den första, och inledningen av den andra, perioden. Därefter började matchbilden luta åt hemmalgets favör.

I slutet på andra, och i den tredje perioden, spelade hemmalaget på ett övertygande vis och lyckades, tack vare ett aggressivt, uppoffrande spel, till slut vinna matchen med två mål. Tony Pappila satte det avgörande 4-2-målet efter en målvaktsretur. Detta förekom av att Pantern lyckats kvittera två underlägen(0-1 och 1-2), och därefter ta ledningen.

Efter matchen var IK Panterns tränare, Viktor Stråhle, nöjd med insatsen.

– Vi vann tack vare hårt jobb och tålamod. Killarna visade mental styrka i att vända underläget, och resa sig efter en mindre bra första period. Jag är mycket nöjd med insatsen, säger Pantern-tränaren.

– Om jag ska nämna något som var mindre bra, så var det vår start på matchen, samt för mycket kladd med pucken i stort.

Kvällens målskyttar i Pantern: Filip Lennström(1-1), Robin Dahse(2-2), Axel Blomqvist(3-2), Tony Pappila (4-2).

Kommande omgång – på fredag – möter Pantern Västerås på bortaplan.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close