NyheterVolleyboll

210 centimeter lång engelsman klar till ÖVK-premiären

På söndag är det dags för premiär i årets elitserie i volleyboll. Hemma i Forum Örkelljunga möter ÖVK Falkenberg i en repris på förra säsongens bronsmatch. Lagom till matchen har ÖVK klart med ytterligare en ny spelare.

210 centimeter långe engelsmannen Chris Gregory ska spela för ÖVK. Han är en mycket välmeriterad beachvolleybollspelare som har representerat England under ett antal år. Även om Chris fokus ligger på beachvolley är han även en gedigen inomhusspelare som med sin längd blir ett intressant tillskott i ÖVK truppen. Chris är 29 år gammal och kommer från Frimley i England.

_ Chris är ett intressant tillskott till vår trupp och ger oss en bättre  bredd och fler valmöjligheter, säger Robin Andersson, ÖVK:s elitsektions ordförande i ett pressutskick.

Årets Elitserie kommer för övrigt att spelas enligt ett nytt format både i grundserien och i slutspelet.

Den nya spelformen innebär att serien inleds med dubbelmöten, alla lag möter varandra hemma och borta. Därefter delas serien i två fortsättningsserier där lag 1-5 spelar i en serie, Playoff, och 6-10 i en annan, Playoff In. I fortsättningsserien möts lagen en gång antingen hemma eller borta.

Lagen som slutar på plats 1-4 i Playoff går sedan till Kvartsfinal 1 och 2 där ettan möter fyran och tvåan möter trean. Segrarna i Kvartsfinal 1 och 2 går till Semifinal medan förlorarna får ytterligare en chans. De lag som slutar på plats 1-3 i Playoff In samt det lag som slutar 5:a i Playoff spelar åttondelsfinaler. Segrarna i åttondelsfinalerna möter förlorarna i Kvartsfinal 1 och 2 i Kvartsfinal 3 och 4. Segrarna i Kvartsfinal 3 och 4 möter segrarna i Kvartsfinal 1 och 2 i Semifinalerna. Semifinalvinnarna möts i Finalen.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close