FotbollIFK MalmöNyheter

Nisse Bagare redan klar som IFK Malmö-tränare nästa år

Fyra omgångar och ett eventuellt division 1-kval återstår av säsongen. Men oavsett hur det går kommer IFK Malmö att tränas av Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson och Ola Severin även nästa år.

– Vi har kommit överens. De tycker uppenbarligen att vi har gjort ett bra jobb och jag trivs och är övertygad om att det finns mycket utveckling kvar i laget, säger Nils-Erik Persson.

– Det är bra med kontinuitet. Nästa år blir mitt tredje i IFK Malmö, men egentligen är det bara början. Jag var till exempel elva år i Janstorps AIF, fem i Genarps IF, sju i Veberöds AIF och tio Ystads IF. Generellt sett tycker jag att klubbarna byter tränare alldeles för ofta.

Nisse Persson och Ola Severin förhandlade var för sig. Men att båda kan fortsätta bidrar till stabiliteten.

– Vi har jobbat ihop i flera föreningar och funkar bra tillsammans.

Med fyra omgångar kvar att spela i division 2 västra ligger IFK Malmö tvåa fyra poäng efter Lindome GIF och fyra före IS Halmia. Ettan går direkt upp och tvåan kvalar till division 1. I ett första steg mot två andra division 2-tvåor (just nu IFÖ/Bromölla och FC Trollhättan) och i ett andra mot fyran från slutet i division 1 södra (just nu Skövde AIK).

– Så länge chansen finns kvar att bli etta går vi givetvis för det, men Lindome GIF är ett riktigt bra lag, det bästa vi mött. Vi ska i alla fall göra det bästa vi kan för att nå division 1. Närmast mot Sävedalens IF. De har gjort 15 mål på de två senaste matcherna, men vi ska slå dem.

– Känslan i laget är mycket god och vi är på väg att bygga något bra. Flera av spelarna är strax över 20 och det är faktiskt jäkligt många spelare som hör av sig och vill komma till oss, poängterar Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

IFK Malmös restprogram:

29/9: Sävedalens IF (hemma)

6/10: Ullareds IK (borta)

13/10: Varbergs GIF (hemma)

21/10: Hittarps IK (borta)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close