FotbollKristianstads FCNyheterTorns IF

Derby I’Orange

Under lördagen tar Torns IF emot Kristianstad FC på Tornavallen. Ett möte som väntas bli väldigt intressant, med tanke på lagens respektive positioner i tabellen.

Med endast sju omgångar kvar av säsongen börjar Division 1 Södra sätta sig. Dock finns det många viktiga poäng kvar att spela om, och annorlunda är inte fallet när Torn och Kristianstad drabbar samman under lördagen. I varsin del av tabellen – Torn i toppen och KFC i bottenträsket – är det två hungriga lag som väntas bjuda upp till ett underhållande ” Il derby Orange”.

Torns IF har tagit Söderettan med storm och länge sett ut att vara den hetaste kandidaten till den positiva kvalplatsen. Efter förra helgens match mot Oskarshamn – där det blev en tung 0-1-förlust – har Torn fått se sig passerat i tabellen av just OAIK. Torn har dock en match mindre spelad och går, vid poäng mot Kristianstad, åter upp på en andraplats i tabellen. En rejäl morot(på tal om orange) för laget från Stångby.

Lördagens gäster, Kristianstad, har haft en tyngre säsong. I en bottenstrid – som förvisso är väldigt jämn, och där många lag fått se sig indragna – har KFC två poäng upp till kvalplatsen. Trots att Kristianstad möter ett av säsongens starkaste lag i Torn, så ser man förhoppningsfullt på uppgiften.

– Visst skiljer det många platser och många poäng mellan oss, men vi känner att vi absolut har chansen. Vi har gjort det bra i många matcher, men inte fått poängen med oss, säger KFC-tränaren Besnik Llazani till klubbens hemsida.

I en match där poängen är så pass viktiga för båda lagen, brukar tabellpositioner och tidigare erfarenheter suddas ut. Här handlar det om vem som har starkast vilja att vinna. Blir det Torn som håller för det ofrånkomliga favorittrycket och kniper segern – och en andraplats i tabellen, eller kommer Kristianstad, tack vare hunger och en portion desperation som deras tabellplacering medför, att chocka och åka hem med poängen? Vi får se.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close