Fotboll

Jonas Stridsberg tar över i Österlens FF

Efter säsongen står det klart att Österlens FF får en ny tränare. Efter säsongen är det klart att Mladen Blagojevic inte kommer att träna herrlaget. Det blir Jonas Stridsberg som tar över som huvudtränare när försäsongen till 2019s års spel drar igång.

– Det känns helt rätt i tiden att ta mig an uppdraget i Österlen. Klubben har utvecklat en erfarenhet och blivit ett stabilt och bra div 2 lag. Jag har utvecklats och skaffat mig erfarenhet under min tid i Trelleborgs FF. Jag ser stora möjligheter att kunna vara med och ta det där magiska steget upp i div 1. Det finns tankar och planer på hur man skulle kunna göra det möjligt, säger Jonas Stridsberg till Skånesport.

Vad känner du till om Österlens FF sedan tidigare?

– Jag som alla andra har följt Österlen som områdets bästa lag. Nu gäller det att bygga en grym organisation och en utvecklingsbar trupp som kan nå ett steg högre.

Har du redan idag en målsättning inför den kommande säsongen eller du vill först avsluta årets säsong?

– Målsättningen är att sätta en spelidé som är jäkligt intressant och spännande för laget att jobba med. Individuell utveckling, spelarna ska bli skarpare i sina roller och tillsammans skapa en grym identitet för laget. Bra kommunikation och en känsla av att vara ett oslagbart team. Utveckling på alla plan för att uppnå bästa möjliga resultat. Samma sak gäller staben kring laget.

En säsong i Janstorps AIF, hur vill du hittills summera den säsongen?

– Min säsong i Janstorp har varit jäkligt rolig. Majoriteten av spelarna har jag tränat tidigare som ungdomsspelare. Fantastiskt kul att få träffa så många spelare som jag känner sen tidigare. Hur många tränare får uppleva det? Ett fantastiskt gäng och en grym klubb.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close