FotbollKristianstads FCNyheterTorns IF

Kristianstad starkast på Tornvallen

“Det orangea derbyt” mellan Torns IF och Kristianstad FC bjöd inte upp till mötets dignitet. I en tillknäppt och chansfattig historia var det till slut bortalaget Kristianstad som lyckades trotsa förhandstipset och knipa samtliga tre poäng. 

Med lagens respektive tabellplaceringar i beaktning var det nog få som på förhand såg dagens slutresultat komma. Men så var detta också ett derby. Inte det hetaste av derbyn, men ack ett derby.

Matchen mellan Torn och Kristianstad går i mångt och mycket att likna vid dagens väderlek i Stångby-trakten: Växlande och få ljusglimtar – inte så mycket att glädjas åt, het enkelt.

90 minuter fyllda av tempofattigt spel, slarv och få målchanser kröntes i alla fall med en riktig projektil. Efter att en hörnretur mötts upp med en sträckt vrist, signerad KFC:s Abdussalam Magashy. Ett mål värdig entrépengen.

Matchen slets i sönder av avblåsningar och diverse spelavbrott. Torn, som länge jagade mål i den andra halvleken, lyckades skapa ett par målchanser mot slutet. Men den slutliga finishen saknades i kvitteringsjakten.

Dagens poängfördelning gör att Kristianstad kliver upp på säker mark. Torn är fortsatt trea och därmed inte innehavare av den positiva kvalplatsen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close