FotbollMalmö FFNyheter

MFF utan Lewicki och Bengtsson mot GIF Sundsvall

Känningen i låret som tvingade Rasmus Bengtsson att bryta matchen mot IFK Norrköping gör sig fortfarande påmind. Därför saknas han i truppen mot GIF Sundsvall och MFF får även klara sig utan Oscar Lewicki, som är avstängd.

– Det var inte så farligt med Rasmus som det kunde varit. Men det är ändå tillräckligt allvarligt för att han inte ska kunna vara med nu. Det finns hopp för Besiktasmatchen och det finns definitivt hopp för Häckenmatchen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Han står fast vid att MFF borde fått minst en poäng i Norrköping efter övertaget i den andra halveken, men poängterar ändå att det blivit för många insläppta mål.

– Vi släppte in två mål mot Östersund och nu tre mål mot Norrköping, även om jag har någon slags förståelse för att det sista målet kom när vi gjorde allt för att nå en kvittering. Men vi måste tajta till försvaret och sätta fokus på att hålla nollan mot GIF Sundsvall. Då sätter vi oss i en bra position att vinna matchen eftersom vi med stor sannolikhet kommer att göra mål. Markus Rosenberg är tillbaka och vi får två riktiga anfallare på planen. Det ökar chanserna.

Efter dagens träning passade MFF-tränaren även på att lyfta Behrang Safaris prestation när han tidigt kom in och ersatte Rasmus Bengtsson.

– Situationen att inte starta skötte han på ett proffsigt sätt. Han kom in utan möjlighet till uppvärmning  i ett svårt läge och gav oss ett bra momentum. Om det fanns något gott att ta med sig från matchen var det att Behrang spelade med intensitet i defensiven och även när han gick framåt, precis som vi såg honom före skadan mot Dalkurd. Jag tror att han är tillbaka, att han fick självförtroendet och att han kommer att visa det mot GIF Sundsvall.

Förutom Begntsson och Lewicki saknas sedan tidigare Carlos Strandberg, Fredrik Andersson och Guillermo Molins i truppen. Strandberg var dock ute och tränade på gräset idag och närmar sig en comeback. I truppen har MFF tagit med följande 20 spelare:

Walter Viitala, Johan Dahlin, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Romain Gall, Bonke Innocent , Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz och Hugo Andersson.

I GIF Sundsvall är David Myrestam och Juanjo Ciércoles avstängda.

Timmarna före matchen blir det oktoberfest med MFF Support. På scenen står traditionsenligt orkestern Rupert Knödl und seine Gulaschbarone. Förfesten på Supportertorget startar klockan 15:30.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close