skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

MFF nollat i misslyckandets match

Egentligen var det inte så konstigt att MFF-GIF Sundsvall slutade 0-0.

Det var ju en match där båda lagen misslyckades.

GIF Sundsvall vill spela sig framåt, vårda passningsspelet och gärna försöka dominera även när man möter bra lag på bortaplan. Sundsvall har kommit långt i det jobbet och är numera ett spelskickligt lag. Idag mot MFF? Inte i närheten. MFF pressade totalt sönder Sundsvalls ambitioner, Bonke Innocent bankade elegant ner David Batanero så att han inte fick något som helst utrymme att styra och GIF Sundsvall fick istället mest försvara, slå långt och hoppas på kontringar. Många på läktaren trodde säkert att de ville spela så. Inte alls, det var MFF som tvingade fram det.

Men Malmö FF misslyckades ännu mer och då givetvis med det alldeles uppenbara att utnyttja fördelen och övertaget man ordnade och göra mål. 21-1 i hörnor och över 60 inlägg gav nästan ingenting. Av 17 avslut träffade tre mål. När MFF väl gick centralt med instick och försök till växelspel gav det mycket bättre utdelning – som vid Sören Rieks stolpskott. Men inläggen och hörnorna var så ofarliga att det var snudd på pinsamt.

Till viss del berodde 0-0 även på att lagen lyckades.

Sundsvallstränaren Joel Cedergren konstaterade kallt att som matchen utvecklades ville man ha MFF ut på kanterna och försvara centralt framför mål på inläggen. Det gjorde man stabilt och bra, vann nästan alla duellerna.

Malmö FF lyckades samtidigt med att hålla koll på GIF Sundsvalls omställningar, de flesta stoppades till och med innan de blev av. Det var ingen enkel uppgift. Med så många hörnor som inte gav någonting och ännu fler inlägg som slutade med att Sundsvall vann duellerna i straffområdet fanns det egentligen extremt många omställningslägen som kunde blivit farliga.

En stor del i det som gick bra för MFF – se till att GIF Sundsvall inte fick igång något spel och sätta stopp för kontringslägen – hade Bonke Innocent. Han gjorde en kanonmatch och matchens lirare i MFF-utmärkelsen gick till helt rätt spelare. Efterhand slutade dessutom domaren Victor Wolf att sluta blåsa frispark för allt Innocent gjorde, men släppa allt annat. Då fick Bonke vinna duellerna, erövra bollen och se till David Batanero nog hade rätt ont i kroppen när han gick ut i omklädningsrummet. Det här var Bonke Innocents i särklass bästa match i MFF! Hittills…

Tyvärr tog inte Romain Gall chansen att glänsa mot sina förra lagkamrater. Visst, det går att säga att matchutvecklingen med mest inlägg missgynnade honom. Men samtidigt var det just han som hade ett rätt stort ansvar för att det skulle bli något annat.

Publiksiffran 12058 var givetvis kass. På nytt var dessutom det allvarligaste att så många som köpt årskort/biljett inte dök upp. 17000 var sålda. När över 30 procent av de som har betalt för möjligheten att gå på en match inte utnyttjar den måste Malmö FF faktiskt sätta sig ner och undersöka vad som har hänt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close