FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 upp i serieledning trots tidig utvisning

MFF U19 vann med 2-1 över BK Häcken trots att laget fick spela i över 70 minuter med en man mindre efter en tidig utvisning.

Det röda kortet kom i den 18:e minuten och drabbade anfallaren Granit Rushiti.

– Han blev stoppad på vägen fram, armen åkte upp i ansiktet på Häckenspelaren och det följdes av lite gruff. Granit fick rött direkt och Häckenspelaren gult. För mig var det en situation där båda borde bestraffats lika, men okej armen var i ansiktet och det bedöms hårt av domarna, konstaterade MFF-tränaren Roland Larsson.

När utvisningen kom stod det 1-1 efter två tidiga mål. Kevin Harletun gav MFF ledningen redan efter fyra minuters spel och strax efter kvitterade Kevin Yakob på straff.

Med en man mindre ändrade MFF sin startformation 3-5-2 till 4-4-1 med Kevin Harletun som ensam på topp. Tack vare hårt jobb och ett mål av Amel Mujanic (bilden) till 2-1 i den 31:a minuten kunde MFF sedan säkra segern. Det krävdes dock en del flyt.

– Häcken är ett bra lag. Kevin hotade bra ensam däruppe och vi skapade ett par chanser även efter Amels mål. Men i den andra halvleken prickade Häcken både stolpen och ribban så lite illa ute var vi, betonade Roland Larsson.

MFF ställde upp utan lärlingarna från A-truppen och startade så här:

Måns Ingvarsson – Victor Larsson, Noel Hansson, Johan Rapp – Albin Sundgren, Amel Mujanic, Samir Polozen, Amel Crnalic, Yahya Kalley – Granit Rushiti, Kevin Harletun.

När utvisningen kom drog man ner Yahya Kalley som ytterback.

Tack vare segern gick MFF U19 upp i serieledning i slutspelsserien där vinnarlaget får SM-guld (nytt för i år). Men det är extremt jämnt med sex lag inom tre poäng. IFK Göteborg kan dessutom gå förbi om laget vinner dagens hängmatch mot Hammarby IF. Fyra omgångar återstår för MFF och i de tre närmaste matcherna möter man tre av lagen som finns med däruppe bland de sex som ligger nästan lika: närmast Djurgårdens IF på bortaplan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close