FotbollMalmö FFNyheter

Dahlin och Bengtsson högaktuella för Besiktasmatchen

Både Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson kan vara tillbaka i MFF på torsdag mot Besiktas.

– Det florerade någonting igår om att Johan Dahlin skulle varit förkyld och att det var därför han missade Sundsvallsmatchen, men det är inget vi gått ut med. Vad det handlar om är att smällen mot käken även har gett lite huvudvärk. Eftersom käkleden sitter så pass högt finns det en koppling. Är man öm där kan det ge huvudvärkssympton också, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Därför tyckte vi att han skulle vila för att få bort symptomen eftersom vi har match på torsdag igen. Han är inplanerad för träning i morgon och så siktar vi på att ha honom redo för Besiktas. Truppen är ledig på tisdagen, men vi kör extra med Johan.

Vet ni säkert att det inte är en hjärnskakning?

– Ja. De testerna är gjorda!

Rasmus Bengtsson är också nära spel.

– Idag höll vi honom inne och körde tuffa test. Det var ingen muskelbristning och vi har jobbat med målet att få honom klar till Besiktas. Det är fortfarande det som gäller, berättar Jesper Robertsson.

Precis som är fallet med Johan Dahlin kommer Rasmus Bengtsson att kallas in även på den lediga tisdagen. Han ska köra lite extra och testa lite mer.

Carlos Strandberg får vänta ett tag till, men återkomsten i laget närmar sig.

– Det går framåt hela tiden. Han är helt sympton- och besvärsfri. Nu handlar det om att stegra honom. Men som jag varit tydlig med tidigare, med tanke på historiken att det är en baksida där han hade en muskelbristning förra året och en känning tidigare i våras och nu en bristning till så är vi väldigt noggranna att det ska vara riktigt bra innan vi släpper ut honom igen. Därför är det en något utökad process i jämförelse med en förstagångsskada.

– Men som sagt, ni ser honom ute nu och han är inte långt ifrån att gå in i lag-träning. Jag vill dock inte ge några exakta tidsangivelser om när han är aktuell för match. Det kommer ju dessutom ett lägligt uppehåll efter Häckenmatchen.

Guillermo Molins jobbar också på i rehabprocessen.

– Utifrån kan det vara svårt att förstå vad som händer. Det har ju varit en långvarig problematik som började förra hösten i Panathinaikos. Där valde man ett annat behandingssätt där man mer sprutar med kortison och fortsätter i matchbelastning. Så blödningen han hade i bäckenet låg där latent hela tiden.

– Den hade i princip försvunnit i somras när han blev klar för oss. Men då var vi tydliga både mot laget och klubben att sådana här problem kan ta tid att åtgärda och det har alla varit medvetna om. Därför är det inte konstigt att han fortfarande är i en rehbafas. Järmför man med vad han gjorde när han kom och vad han gör nu är han uppe och löper och springer och det är en långsam stegrng helt enkelt. Jag har hela tiden haft förhoppningen att han ska spela den här säsongen och det hoppet har jag fortfarande, konstaterar Jesper Robertsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close