FC RosengårdFotbollNyheter

Lagom lottning för FC Rosengård i Champions League

När åttondelsfinalerna i Champions League lottades idag ville FC Rosengård absolut inte ha Atletico Madrid. Det slapp Malmölaget. Istället föll lotten på Slavia Prag.

Slavia Prag hade högst poäng av de oseedade lagen, men Atletico Madrid har förstärkt rejält och besegrade Manchester City i 16-delsfinalen. FC Rosengård har dessutom en bra relativt färsk erfarenhet av att möta Slavia Prag. Lagen möttes i 16-delsfinal för två år sedan. Då vann FCR med 3-1 borta och 3-0 hemma (bilden).

FC Rosengård börjar hemma torsdagen den 18 oktober. Datum för returen i Prag är ännu inte bestämt, men FC Rosengård hoppas på att det ska bli torsdagen den 1 november. Alternativet är onsdagen den 31 oktober.

I de övriga åttondelsfinalerna möts:

FC Zürich-Bayern München

Wolfsburg-Atletico Madrid

Ajax-Lyon

Barcelona-Glasgow City

Linköping-Paris Saint Germain

Chelsea-Fiorentina

LSK Kvinner-Bröndby.

FC Rosengård var ett av de åtta seedade lagen och kunde förutom Slavia Prag och Atletico Madrid ha lottats mot FC Zürich, Glasgow City, LSK Kvinner, Fiorentina, Ajax och Linköping.

16-delsfinalerna spelas 16-17 oktober och 31 oktober-1 november.

Kvartsfinalerna spelas i mars 2019 och lottningen till både kvarts- och semifinalerna sker den 9 november. Finalen spelas på Ferencvaros Stadium i Budapest den 18 maj.

I förra årets turnering åkte FC Rosengård ut i åttondelsfinalen efter att två gånger i rad ha tagit sig till kvartsfinal.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close