FC RosengårdFotbollNyheterTrelleborg FF

DM-final mellan FCR och TFF stundar

På torsdag är det dags för DM-final mellan FC Rosengård och Trelleborgs FF. Matchen spelas på Malmö IP och väntas bli en intressant historia.

Det är dags för final i DM-slutspelet 2018. Storklubben FC Rosengård, med vittring på toppen i OBOS Damallsvenskan och pågående Champions League-spel, mot färska Division 2-vinnaren Trelleborgs FF. Ett möte som väntas dra en respektabelt stor skara publik, och en match som på förhand tros bli underhållande.

På pappret så är detta två klubbar som huserar på helt olika nivåer i det svenska seriesystemet. Men läser man lite noggrannare så ser man att FC Rosengård kommer mönstra sitt F19-lag i finalen, vilket man gjort under hela DM-säsongen. Därav tycks oddsen ha jämnats ut något.

“Vårt F19-lag har spelat årets DM hela vägen och så blir det även i finalen. Dessutom har A-laget väldigt många spelare iväg på landslagsuppdrag denna vecka”, skriver FC Rosengård på sin hemsida.

Trelleborgs FF:s huvudtränare, Hans Malmgren, inför DM-finalen:

-Vi ser fram emot matchen. Vi ser det som bonus en att få spela denna final då fokus har varit på serien. Sedan är det roligt att se vad vi kan göra mot Rosengårds unga, duktiga tjejer. Blir ett annat tempo jämfört mot seriespelet, här kommer det att gå betydligt snabbare. Dock tycker jag att vi har stått upp när det har varit tuffare motstånd så som Eskilsminne i kvarten, och sedan mot LB07:s unga lag i semifinalen. Vi vill helt klart kunna ge Rosengård en bra match och se hur långt det räcker, säger TFF-tränaren.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close