FotbollMalmö FFNyheter

MFF U21 vände två underlägen till seger mot Elfsborg

Elfsborg kom till spel med bland andra Emir Bajrami och Simon Olsson och ledde med både 1-0 och 2-1 i den första halvleken. Men ett ungt MFF U21 vände till seger med 4-2 hemma på Hybriden.

Före pausvilan spelade MFF bra, men var ineffektivt och släppte till två enkla lägen som Elfsborg utnyttjade. Vid 2-1 bjöd man till exempel Emir Bajrami på ett friläge och det hade han inga problem att göra mål på.

Efter pausvilan spelade MFF fortsatt bra. Nu kom dessutom utdelningen och efterhand tröttnade Elfsborg. Efter att ha missat flera betydligt klarare lägen kunde Laorent Shabani (bilden) sätta 3-2 efter lite flyt och 4-2 kom på ett självmål.

– Istället för en enklare resa om vi utnyttjat vårt fina spel tidigare kom utdelningen mot slutet på sämre chanser än de vi missat. Men på sätt och vis var det bara bra. Nu fick vi ett gott mentalt test och visade att vi kunde komma igen från underläge och fortsätta mala på. Det var Elfsborg som tröttnade.

– Jag ville se alla våra unga spelare slå ut sina lite mer erfarna motståndare och precis så blev det. Samtidigt tog våra lite äldre spelare sitt ansvar på ett utmärkt vis och visade vägen, sammanfattade MFF-tränaren Andreas Georgson.

MFF ställde upp med följande elva: Mathias Nilsson – Sanusi Naesae, Hugo Andersson, Noel Hansson – Mubaarak Nuh, Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian, Melker Nilsson, Yahya Kalley – Kevin Harletun, Laorent Shabani.

16-årige Mubaarak Nuh värvades i somras från Östers IF där han i september 2017 debuterade i Superettan som den yngste spelaren någonsin i landets två högsta serier (15 år och 126 dagar). Efter det har han haft ett långt skadeuppehåll på grund av en ledbandsskada i knäet och ett kortare med en handskada. Nu är han fullt frisk och följde upp ett 30 minuter kort tidigare inhopp i MFF-tröjan med en fin debut från start.

– Cirka 60 minuter den här gången och han gjorde en jättefin match utan att vara nervös eller osäker. Han påminner lite om Laorent Shabani. Båda är väldigt lugna och trygga i sin teknik även när de har en motståndare alldeles intill sig, berömde Andreas Georgson.

Ett par gånger dribblade Nuh bort Elfsborgsförsvaret så att de troligen fortfarande står och snurrar i regnet och kylan ute på Hybriden.

1-1-kvitteringen sköt Felix Konstandeliasz på frispark och 2-2 gjorde Kevin Harletun från nära håll Harletun gjorde en riktigt stark insats och var nog allra bäst i MFF. Laorent Shabani gjorde alltså avgörande 3-2, men hade så många klara chanser att han borde gjort åtminstone ett mål till.

Nu återstår bara en match för MFF U21 innan säsongen är över. Den spelas borta mot BK Häcken den 23 oktober.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close