FotbollMalmö FFNyheter

Dahlin, Bengtsson och Lewicki tillbaka i MFF-truppen

Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson testades på onsdagskvällens MFF-träning och fanns sedan med i truppen som togs ut till matchen mot Besiktas.

Truppen är dock på 20 man och det enda beskedet tränaren Uwe Rösler har gett var på presskonferensen före träningen.

– Båda är med på träningen. Efter det tar vi ut truppen, sa han och betonade att Walter Viitala visat att han går att lita på.

– Walter har visat att han kan prestera i de två matcherna han spelat. Men det finns en god chans att Johan kan starta.

Det troliga är att båda Bengtsson och Dahlin kan spela. I den 20 man stora truppen finns bara två målvakter uttagna. Bland de 20 finns dessutom lärlingarna Fredrik Konstandeliasz och Hugo Andersson som båda spelade i U21 så sent som på tisdagen (seger mot BK Häcken med 4-2). Det troliga är därför att de kommer att få sitta på läktaren.

Uwe Rösler betonade att han har stor respekt för Besiktas namnkunniga lag, men lyfte fram MFF:s lagspel.

– De är favoriter, inget snack om det. Men vi kan såra dem som ett lag!

– Besiktas har många spelare med en stor erfarenhet och individuell skicklighet. De spelar med wingers och har ett spel baserat på fart. Men vi har sett dem i matcherna mot LASK Linz och Sarpsborg. Det är lag som vi till och med ska vara lite bättre än och de har skapat chanser mot Besiktas. De har dock spelare som varit med på den här nivån länge med framgång. Därför är jag extra glad att vi har en spelare som Markus Rosenberg, sa Uwe Rösler.

Rosenberg satt också med på presskonferensen och fick bland annat frågan om han är lika bra nu som 2014 och 2015.

– Jag är ju några år äldre och kanske lite långsammare. Men jag har känt mig i otroligt bra form i år.

– Om vi kan vinna mot Besiktas hade det sett väldigt bra ut. Vi måste ta poäng hemma och troligen alla mot Sarpsborg. Andra svenska lag ändrar sitt spel från Allsvenskan till Europa. Det gör inte vi. Vi har vårt eget grundspel. Sedan beror det på motståndet var man lägger pressen, ibland högt, ibland lågt, fortsatte MFF-kaptenen.

MFF-truppen (20 spelare):

Walter Viitala, Johan Dahlin, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Felix Konstandeliasz och Hugo Andersson.

Tillbaka i truppen är även Oscar Lewicki, som var avstängd mot GIF Sundsvall.

17 300 biljetter är sålda till matchen. Biljettförsäljningen stängde klockan 18.00 på onsdagen.

Besiktas har tagit med 21 spelare i sin trupp:

Loris Karius, Utku Yuvakuran, Ersin Destanoglu, Enzo Roco, Gökhan Gönül, Pepe, Domagoj Vida, Gary Medel, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Oguzhan Özyakup. Dorukhan Toköz, Ricardo Quaresma, Jeremain Lens, Adem Ljajic, Ryan Babel, Vagner Love, Cyle Larin, Mustafa Pektemek, Caner Erkin och Gökhan Töre.

Tidigare Öster- och HIF-spelaren Atiba Hutchinson finns inte med.

På Besiktas presskonferens berättade tränaren Senol Günes att han ännu inte bestämt om Ricardo Quaresma ska starta.

– Det beslutet tar jag ikväll. Det beror bland annat på hälsotillståndet, sa Günes och berömde artigt Malmö FF.

– Malmö FF är ett framgångsriikt lag som kan spela på många olika sätt. Vi reste från värmen till kylan, men har blivit varmt mottagna. Jag är säker på att det kommer att bli en sevärd match och vi går alltid för att vinna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close