Ängelholms FFFotboll

Henrik Larsson förstärker ÄFF:s ledarstab

Inför slutspurten av Division 1 Södra gör Ängelholms FF förändringar i ledarstaben. Rutinerade duon Henrik Larsson – en av svensk fotbolls största genom tiderna – och Leif Troedsson går in som ledare. Tillsammans med nuvarande huvudtränaren Alexander Tengryd kommer man utgöra A-lagets tränarstab under säsongsavslutningen.

Det återstår sex omgångar av seriespelet i division 1 södra och efter en resultatmässig tung höst har det unga ÄFF-laget (medelålder ca 21 år) dragits in i kampen runt strecken i tabellens nedre region.

– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer men kände att vi behövde göra något för att vända trenden och få in ny energi i gruppen, säger Mikael Modig, ordförande i Ängelholms FF, i en kommentar till klubbens hemsida.

– Vi har fortsatt stort förtroende och tror mycket på Alex, men vi har också respekt för den utsatthet och press som han som huvudansvarig ställs inför. Alex gör sin första säsong som seniortränare och när vi nu får möjligheten att ta hjälp av så rutinerade och kompetenta fotbollsmänniskor som Henke och Leif så vore det tjänstefel att inte agera, fortsätter Mikael Modig.

Det som nu händer är att från och med i dag och säsongen ut ingår Henrik Larsson och Leif Troedsson i ÄFF:s tränarstab tillsammans med Alexander Tengryd, som fortsättningsvis även kommer ha Peter Swärdh som mentor.

“Högaborgsfostrade Henrik Larsson är en av svensk fotbolls mest framgångsrika spelare, och behöver inte någon närmare presentation. “Henke” kommer att ingå i ÄFF:s ledarstab, agera bollplank på och utanför planen till Alex Tengryd, samt bidra med sin fotbollskunskap och mycket energi”, skriver ÄFF på sin hemsida.

Leif Troedsson är en mycket erfaren tränare och instruktör med en lång rad av uppdrag bakom sig, bland annat som målvaktsinstruktör. Just nu är Leif bland annat målvaktsinstruktör i det svenska U21-landslaget.

ÄFF-tränaren Alexander Tengryd är glad över tillskotten i ledarstaben:

– Jag har en relation sedan tidigare med både Leif och Henrik. Två starka personligheter som kommer att komplettera mitt ledarskap och tränarskap på ett optimalt sätt. Jag känner stöd från både spelare och ledning och vi tror starkt på att vi ska kunna säkerställa vår division 1-status till 2019, säger han till klubbens hemsida.

– Tillsammans med Peter Swärdh, Henrik Larsson och Leif Troedsson så adderar vi erfarenhet från elitfotboll som få klubbar har. Jag är väldigt glad att åter igen få arbeta med dessa personer på daglig basis, fortsätter Alexander Tengryd.

Det återstår sex omgångar av Division 1 Södra och ÄFF ligger i dagsläget på 13:e-plats. Detta innebär kval, men än finns det många poäng kvar att spela om.

– Vi är väldigt förhoppningsfulla och tror stenhårt att vi kommer att klara av målsättningen att spela division 1-fotboll nästa säsong. Förändringarna vi gör stärker våra aktier ytterligare, avslutar Mikael Modig.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close