FotbollLB07

LB07:s Saga Hagman inför landslagsäventyret

Det stundar EM-kvalspel för Sveriges F16-landslag, då man reser till Nederländerna för att, förutom hemmanationen, möta Lettland och Georgien. Matcher kom kan spelas på med bland annat betway bonuskod – se länk. I förbundskapten Pär Lagerströms trupp ingår ett par skånska ansikten, bland annat LB07:s Saga Hagman. Skånesport.se fick ett snack med den mångsidige mittbacken inför hennes landslagsdebut. 

Hur har din säsong varit?

– Vår säsong i LB07 har varit bra. Vi har spelat ett bra spel, vilket gjort att vi vunnit en del. Jag själv har utvecklats mycket i mitt spel i det defensiva och har fått mycket förtroende av tränaren Renée.

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag har en bra spelförståelse, vilket gör att jag hamnar rätt i olika situationer. Jag är mångsidig och kan användas i flera olika positioner.

Men du föredrar?..

– Mittback är min naturliga position.

Saga Hagman i Hörby FF. Foto: Lola Nilsson

Hur har din karriär sett ut?

– Jag började spela i Hörby FF när jag var fem år gammal, där har jag spelat alla ungdomsåren och även två säsonger i damlaget. Sista säsongen tränade jag parallellt med LB07. December 2017 gick jag över till LB07.

Har du alltid haft ett mål med din fotboll?

– Jag har alltid haft som mål att bli så bra som möjligt, sen hur långt det räcker vet jag inte, men jag är målmedveten med min fotboll.

Vad har gjort att du stuckit ut från mängden?

– Det är nog min mångsidighet. Att jag kan användas på flera olika positioner. Jag älskar att träna fotboll helt enkelt.

Vilka är dina kortsiktiga mål? 

– Kortsiktiga mål är att avsluta säsongen bra med LB07, och naturligtvis att vara med och lära på landslagssamlingen.

Långsiktiga? 

– Långsiktiga mål är att utvecklas ännu mer i mitt spel, och på sikt försöka slå mig in i A-laget.

Är det din första landslagsuttagning?

– Det är min första landslagsuttagning.

Hur ser du på landslagslägret?

– Det ska bli jättekul men samtidigt lite nervöst. Jag är där i första hand för att se och lära, och skulle jag få spela är det bara en bonus.

Vad vet du om länderna som ni ska möta, samt era chanser?

– Vet faktiskt inte så mycket om länderna. Jag vet att Holland är bra, då vi var nere med LB07 i Holland för ett tag sen och mötte holländska lag, som var väldigt duktiga. De andra har jag faktiskt inte så mycket koll på. Men får läsa på lite nu.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close