HandbollIFK YstadNyheter

Supernyförvärv till IFK Ystad

Emil Berggren är klar för IFK Ystad.
Den “bomben” bekräftade klubben via ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen.

Ett supernyförvärv.
Så beskriver IFK Ystad själva värvningen av Emil Berggren.

“Emil Berggren har många strängar på sin lyra då han förutom att spela handboll ofta medverkar i olika mediasammanhang, bla i handbollspodden Avkast, men det är
för sina handbollskunskaper han nu hamnar i IFK Ystad.”

– Vår Mittsexa Mads Houmøller har varit skadad i princip hela säsongen och väntar just nu på magnetröntgen av en axel och därmed har vi tittat lite på vilka alternativ som skulle kunna vara aktuella för att ersätta honom i truppen. Man kan lugnt säga att vi denna gång fick jackpott, säger tränare Kenneth Andersson och fortsätter:
– Emil är stor, oerhört stark man-man och har ett riktigt härligt skott när han spelar på 9M. Han kan även användas på M6 och kommer nog mest användas där. Med sin styrka och storlek kommer att ge en ny dimension till vårt spel med M6. Dessutom är han en klok och småful försvarsspelare så Emil blir en förstärkning på många områden och man ska inte heller glömma hans rutin från flera års spel ute i Europa.
– I och med denna förstärkning så kan Mads också i lugn och ro bygga upp sig efter skadan så att han verkligen håller när det är dags för hans comeback, säger Andersson.

Kontraktet med Emil Berggren är skrivit säsongen ut och kommenterar själv:
– När Kenneth hörde av sig så blev jag direkt väldigt intresserad. Rollen, laget och handbollsstaden Ystad lät väldigt lockande.
– Av det jag har sett hittills så tycker jag Ystad har spelat spännande och jag tror att dom har nått bra på gång, trots att dom är nykomlingar. Erfarenhet finns det bra om i laget, så jag hoppas att jag främst kan bidra med fysik och vinnarskalle.
– Angående min roll så ser jag på den med ödmjukhet, jag har visserligen fått vikariera på linjen ganska många gånger, och trivts där. Men det ska bli kul att se hur det går över en längre tid, säger Emil Berggren om sin nya klubb och sin nya roll.


Klubbar i karriären:

IF Guif (Moderklubb–2005)
Hornskrokens IF (våren 2005, lån)
HK Eskil (2005–2006)
Redbergslids IK (2006–2009)
IK Sävehof (2009–2012)
Bergischer HC (2012–2014)
Aalborg Håndbold (2014–2016)
HSG Wetzlar (2016–2017)
CYEB Budakalász (2017- 2018)
IFK Ystad (2018-)

Meriter:
3 SM guld med Sävehof
U21 VM guld

Relaterade artiklar

Back to top button
Close