skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

I helgen kör William Nilsson för SM-guldet

Premiären för rallycrossbanan på Tierp Arena blir också den sista deltävlingen i mästerskapet RallyX Nordic. William Nilsson kommer till start med två tydliga mål.
– Självklart vill jag försvara tredjeplatsen i RallyX Nordic och vinna SM även i år, säger 18-åringen i ett pressutskick.

Till helgen ska RallyX Nordic och det svenska mästerskapet i rallycross avgöras. För skånske JC Raceteknik-föraren finns det goda chanser till succé. I den nordiska serien ligger Nilsson trea i klassen Supercar Lites, med en respektive fyra poäng till förarna bakom. I SM ligger han tvåa, med endast en poäng upp till förstaplatsen.

– Det har varit en tuff säsong för mig med mycket strul, men trots det ligger jag tvåa i SM och trea i RallyX Nordic. Det känns såklart jättebra. Målet under finalen i Tierp är både att ta ett bra resultat i tävlingen och i mästerskapen. Det ena ger ju det andra rent poängmässigt. Självklart vill jag försvara tredjeplatsen i RallyX Nordic och vinna SM även i år, säger Nilsson.

Det är första gången någonsin som en rallycrosstävling körs på Tierp Arena. Banan började byggas 2018 och blev färdig under hösten. För två veckor sedan var William Nilsson, tillsammans med flera av RallyX Nordic-förarna, där under en pressdag och fick då testa banan där allt ska avgöras.

– Det är såklart mycket som står på spel. Men jag kan inte göra mer än att köra bil och fokusera på att ha rätt flow. Banan är jäkligt fräck och rolig. Den är snabb och kommer bjuda på mycket action. Min styrka där kommer absolut vara den rutin och all erfarenhet jag har inom rallycross. Blir du stressad tappar du väldigt mycket på en bana som denna, där en liten miss i en kurva kan påverka de tre kommande kurvorna. Det blir en kul bana att avsluta RallyX Nordic-säsongen på, med flera Skåneflaggor på läktaren.

Foto: Andrea Ivares Berglind

RallyX Nordic
1. Guillaume De Ridder 127 p
2. Ben-Philip Gundersen 110 p
3. William Nilsson 85 p
4. Sondre Evjen 84 p
5. Simon Olofsson 81 p

Svenska mästerskapet
1. Linus Östlund 34 p
2. William Nilsson 33 p
3. Marcus Höglund 28 p
4. Jimmie Walfridson 24 p
5. Simon Olofsson 24 p

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close