Ishockey

Pantern och Redhawks i backskifte

Det händer grejer på ”trade”-fronten hos IK Pantern. Under dagen kom uppgifter om ett backbyte med ”storebror” Malmö Redhawks. Uppgifter som nyligen bekräftats. Enligt Hockeyallsvenskan.se hyrs Panterns Matias Lassen ut till Redhawks, samtidigt som SHL-kubbens yngling, Linus Cronholm, går motsatt håll i en låneaffär.  
IK Pantern har i mångt och mycket stått för en övertygande inledning på Hokeyallsvenskan säsongsinledning. En spelare som, precis som laget i stort, gått bra är backen Matias Lassen, Denne har fått en flygande start med en poängproduktion på fem poäng på fem matcher. Nu står det klart att den danske landslagsbacken hyrs ut till ett skadedrabbat Malmö Redhawks i en månad framöver. 22-årige Lassen kom till Pantern från just Malmö inför den här säsongen. 
– Vi är jätteglada övar att Pantern kan hjälpa oss i den situation vi befinner oss i just nu, säger Malmö Redhawks
VD och sportchef, Patrik Sylvegård, till klubbens hemsida.Samtidigt lånar Pantern in Linus Cronholm från Malmö.  
Linus Cronholm. Foto: Bildbyrån

Den 18-årige backen, som draftades av Buffalo Sabres, och som fick sporadiskt med SHL-minuter under förra säsongen, har uteslutande spelat J20-hockey i höst.

– Det är både kul och bra för honom att få spela seniorhockey. Han är mogen för det och har gjort det bra i vårt J20-lag, säger Sylvegård.

Huvudpersonen själv – Linus Cronholm – ser fram emot att sätta igång med Pantern.

– Det ska bli skitkul! Riktigt roligt at få spela i Allsvenskan.

Vad kan du tillföra hos Pantern?

– Jag är en stor, stabil tvåvägsback, som sätter igång spelet på ett snabbt och enkelt sätt. Jag är ganska smart och gillar att ha mycket puck, säger Cronholm.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close