skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Spelade under falskt namn – Svalövsklubben straffad efter Facebookbevisning

Toppstriden i division sju västra var spännande nog från början.
Och när Svalövs United vände 0-2-underläge mot Härslövs IK till seger med 3-2 så kunde de förstnämnda säkra en kvalplats.
Nu blir det dock inte så…

Sportsligt sett har Svalövs United nu fortfarande chansen att nå en kvalplats samtidigt som Härlövs IK säkrat avancemang till division sex.
Så blev dock fallet först efter en dom från tävlingsutskottet i Skånes Fotbollsförbund. De har ändrat resultatet till en 3-0-seger till Härslöv (Svalöv United vann själva matchen med 3-2).

Bakgrunden är följande:
En spelare i Svalövs United blev registrerad som ny spelare den 15 september och spelade match samma dag. Detta är i sig inte tillåtet på grund av den så kallade 1 september-regeln, och det har hanterats i ett separat ärende.
Aktuell spelare blev även utvisad efter två gula kort och därmed avstängd i nästa match – som var mot Härslövs IK.

Den utvisade spelaren fanns inte med i matchtruppen, men ska ändå ha funnits med på planen i en annan spelares tröja och namn.
Det föranledde Härslövs IK att lämna in en protest med bevisning genom bilder från matchen och spelarens Facebooksida. Svalövs United förnekar att spelaren ifråga ska ha deltagit i matchen och menar att de bara är lika varandra. Men Skånes Fotbollsförbund gav Härslövs IK rätt, vilket innebär såväl böter som poängavdrag till Svalöv United.

En omgång återstår i serien.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close