FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF tecknar lokal överenskommelse med arbetsförmedlingen

I slutet av 2017 ingick Svensk Elitfotboll i en nationell överenskommelse med Arbetsförmedlingen där syftet är att skapa sysselsättning till personer i utanförskap. Flera klubbar har ingått lokala överenskommelser och Trelleborgs FF blir nu den åttonde elitklubben att påbörja arbetet.

Det gör TFF genom att tillsammans med Arbetsförmedlingen och Trelleborgs kommun teckna en lokal överenskommelse för att tillsammans arbeta med för ökad sysselsättning i Trelleborg. En av insatserna är en karriärdag som kommer att genomföras under våren 2019.

_ Målet är att vårt samarbete ska leda till att fler personer får arbete och att vi samtidigt skapar möjligheter för lokala företag och organisationer att stärkas genom lyckade rekryteringar, säger Zara Göransson Tosic, arbetsmarknadsförvaltningschef i Trelleborgs kommun i ett pressutskick.

_ Vi har kontakter med många företag men också många vuxna och ungdomar som kan behöva stöd för att komma in på arbetsmarknaden eller i studier. Med en karriärdag kan vi hitta en plattform där de kan mötas på ett bra sätt, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Trelleborgs FF arbetar sedan tidigare med flera insatser inom sitt CSR-arbete genom TFF – En Kraft i Samhället. Klubben genomför cirka 70 olika aktiviteter årligen inom arbetsmarknad, skola, fler aktiva ungdomar och övrigt samhällsengagemang. Nu vill man stärka upp arbetet ytterligare.

Karriärdagen i Trelleborg kommer att genomföras under våren 2019. Att den kommer skapa möjligheter är något som Arbetsförmedlingen i Trelleborg är övertygad om.

_ Ju mer vi olika aktörer i Trelleborg gör tillsammans, desto större effekt kan vi nå. Fotbollen betyder mycket för våra invånare och är en viktig del av kommunen. Att vi kan dra nytta av varandras styrkor gagnar våra medborgare, säger Anders Hagberg, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Trelleborg i pressutskicket.

Foto: Trelleborgs FF

Från vänster: Karin Heri, Svensk Elitfotboll, Mattias Kronvall, klubbdirektör Trelleborgs FF, Zara Göransson Tosic, arbetsmarknadsförvaltningschef i Trelleborgs kommun, Anders Hagman, sektionschef Abetsförmedlingen Trelleborg, Katarina Nelander, Arbetsförmedlingen Trelleborg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close