skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Ny tuff match väntar Torns IF

Torns IF jagar kvalplatserna i toppen. Ett annat lag som jagar kvalplatser – fast i bottenskiktet, då – är Grebbestads IF, som agerar värd för lördagens spännande möte lagen emellan. Ett möte som båda lagen desperat vill vinna – och vilken bättre grundinställning kan man bjuda publiken på?

Torn stod har stått för en makabert bra säsong, sett till hur förhandstipsen såg ut. Att nykomlingen från Stångby skulle vara med och slåss om kvalplatser till Superettan var det få som trodde på förhand. Men nu är man där och då är kraven därefter.

Sedan förlusten mot IFK Göteborg i Svenska Cupen i slutet av augusti, har den tidigare branta formkurvan börjat dala. Poängtappen har blivit allt fler, och återkommande. Tränaren Richard Ringhov har pratat om ett tröttkört lag, vilket är en kvalificerad ursäkt för en nykomling.

Förlusten senast mot Kristianstad – ett annat bottenlag, som Torn förväntades segra mot – har laget  tvingats skaka av sig. Mot Grebbestad väntas en tuff match för Torn. Laget från Bohuslän är på desperat poängjakt för att nå nytt kontrakt, och man tänker inte Torn, även om det är ett topplag, stå i vägen.

Torns tränare, Richard Ringhov, inför mötet med Grebbestads IF:

Dina tankar inför mötet med Grebbestad?

– Med tanke på resultatet igår i Oskarshamn så är det klart att det känns bra ur den aspekten. Men vi har också sagt att vi inte ska se så mycket på vad andra gör utan fokusera på oss själva. Nu vet ju alla att det inte alltid är så, men jag tycker det är otroligt viktigt att vi fokuserar på vår egen prestation inför morgondagen. I vilket fall är vi mycket revanschsugna efter förra helgen. Dock är det så att nu är det bara att köra och inte fundera så mycket. Trots allt är det ett jämt och bra spel som tagit oss dit vi är så det vill vi nå upp till efter dippen förra helgen. Vi släpper sällan in mål men vi måste bli mer effektiva och aggressiva i vårt anfallsspel, det är nyckeln.

Hur minns du ert senaste möte med Grebbestad?

– Andra omgången. Serien hade precis börjat. Vi tog ledningen i början av andra. Kändes som att vi var fysiskt starkare och vann mycket på det. Grebbestad var väldigt passningsorienterade matchen igenom, men jag tyckte vi till slut vann rättvist

Grebbestad jagar desperat poäng för att säkra kontraktet – hur kommer ni hantera det?

– Vet ej. Vi är lika desperata… skämt åsido. Vi måste helt klart fokusera på vår egen prestation istället för att fundera över motståndarens situation.

 

Odds från NordicBet på matchen mellan Grebbestads IF och Torns IF återfinns här.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2