FotbollLandskrona BoISNyheter

Ska BoIS “resa sig på nio”?

I förra omgångens hemmamatch mot IK Frej åkte Landskorna BoIS på en smärtsamt tung smäll, då bortalaget vände matchen till seger i slutskedet. Det finns förluster och så finns det förluster, och den mot Frej var något utöver det vanliga. Hur ska BoIS kunna ladda om inför resterande del av säsongen – och hur ska BoIS lyckas ladda om inför lördagens match mot Östers IF?

Listan över tunga förluster för Landskrona BoIS blir allt längre – samtidig som säsongen kommer allt närmre sin upplösning. Det går inte längre att tala om att “vissa matcher är viktigare än andra”. Nej, den ursäkten är utraderad. Numera är en match mot serieledaren Helsingborgs IF lika viktig som en mot morgondagens motståndare, Öster. Landskrona BoIS måste bevisa att man insett detta.

I veckan har BoIS-tränaren Jack Majgaard Jensen predikat om att hans lag fortfarande har chansen. Och ja, så är det, absolut. Men något måste hända, och det är snart.

Förutom resultaten så har skadorna varit Landskrona BoIS största motståndare. Till raden av flera tongivande spelare på skadelistan anslöt lagkaptenen Philip Andersson efter matchen mot Frej senast. Ett sargat ledband väntas hålla mittbacken borta i mellan 2-4 veckor. Andersson, som varit lagets stöttepelare i mittlåset där bak, kommer absolut att vara saknad under sin frånvaro.

Växjö-laget Öster – som vann med 3-2 när Landskrona agerade hemmalag i deras möte – ligger för närvarande på en 8:e-plats, med god marginal till bottenskiktet. En seger för ÖIF i helgen skulle innebära att man mer eller mindre säkrar nytt Superettan-kontrakt för kommande säsong, och det är ingen morot att underskatta, ju.

Öster har varit väldigt ojämna under säsonger. Bra och mindre bra perioder har avlöst varandra. Mellan den 9:e juni och den 20:e augusti tog man 20 poäng på 8 matcher(till det adderade man en kvalificering till Svenska Cupens gruppspel 2019). Efter det har man endast plockat 2 poäng på 6 matcher. Senast kryssade man hemma mot jumbon Gefle. Så det är ett svårbedömt Öster som väntar BoIS under söndagen.

Förlusten mot Frej var en riktig knock out för Landskorna BoIS, men ska randigt lyckas “resa sig på nio”, tro?

Aktuella odds från NordicBet ger oddset 4.45 för BoIS-seger.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close