FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Publiken är vårt bästa vapen

På presskonferensen efter MFF:s 2-0-seger mot Besiktas hyllade Uwe Rösler publiken, spelet den sista timmen och Andreas Vindheim. Han förklarade också varför han den här gången coachade i kostym.

– Vårt bästa vapen är publiken. Jag sa till spelarna att vi måste utnyttja det. Mot slutet när de satte in Babel och Quaresma behövde vi det ännu mer och vi fick hjälpen. Publiken såg att vi inte var rädda, att vi ville något och gick för segern. Då gav de oss också något tillbaka, konstaterade MFF-tränaren.

Han var nöjd med spelet större delen av de 90 minuterna.

– Det tog 20-25 minuter för oss att komma in i matchen. Efter det gjorde vi det perfekt. Vi var lugna och trygga med bollen, fick mål vid rätt tillfällen och efter vi gjort 2-0 fick Besiktas väldigt svårt att komma in i matchen igen.

Att valet föll på Andreas Vindheim istället för Eric Larsson blev succé. Vindheim gjorde 1-0 på ett inlägg som Besiktasmålvakten Loris Karius fumlade in i det egna målet och det var även den norske vingbacken som blev fälld vid straffen som Markus Rosenberg dundrade in mitt i målet till 2-0.

På frågan om han ville lyfta någon speciell spelare valde Uwe Rösler Andeas Vindheim, men han gjorde det genom att även berömma konkurrenten Eric Larsson.

_ Andy gjorde en mycket stark match och var bra både i attack och försvar. Det är bra att ha två duktiga spelare att välja mellan nu när det är så många matcher. Eric har gjort flera bra insatser i Allsvenskan, bland annat mot Brommapojkarna.

– På söndag har vi en ny mycket svår match mot Häcken. Det kommer att bli jättetufft efter en sådan här urladdning. Konkurrensen behövs.

Efter Sarpsborgs sgeer över Genk hemma i Norge har samtliga lag i gruppen tre poäng efter två omgångar. MFF-tränaren var inte förvånad över Sarpsborgs seger.

– De hade väl sex raka förluster i Ligan och har säkert lagt fullt fokus på den här Europamatchen. Att komma upp till Sarpsborg på det underlaget kommer inte att bli enkelt för något lag.

Och så var det det där med kostymen.

– Jag började i kortbyxor och det gick bra. Men så förlorade vi. Då bytte jag till långbyxor, men vi förlorade ändå. Därför fick jag ju byta en gång till och då blev det kostym. Nu fortsätter jag med kostymen och det är lika så bra eftersom jag är en kostym-man. Fast då får vi se till att fortsätta att inte förlora.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close