FotbollMalmö FFNyheter

MFF utan Lasse Nielsen mot BK Häcken

Mittbacken Lasse Nielsen missar MFF:s viktiga match mot BK Häcken. Vadskadan han drog på sig mot Besiktas har inte hunnt läka och han är inte med i truppen.

– Han fick en smäll mot vaden i den första halvleken. Man kan kalla det en lårkaka, fast den är på vaden. Det är en blödning runt muskulaturen och det är fortfarande ganska svullet. Skadan är inte allvarlig, men funktionen är inte tillräcklig och risken att få en muskelbristning blir större när man har en så pass stor svullnad. Tyvärr är han alltså inte i tillräckligt bra skick för att spela, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

I övrigt saknas sedan tidigare Fredrik Andersson, Carlos Strandberg och Guillermo Molins. Andersson och Strandberg närmar sig spel och för Molins går det stadigt framåt.

– Fredriks finger har läkt. Han håller nu på att träna upp både rörligheten och styrkan i det. Därför har han börjat med belastning ute på planen med Jonnie (Fedel). Vi är i en stegringsprocess och hoppas att inom någon vecka ha honom i full träning.

Trots skadan har Fredrik Andersson varit ute mycket på träningarna och deltagit i flera moment.

– Vi har velat ha honom så delaktig som han kan vara i målvaktsspelet. De första veckorna har han givetvis inte använt händerna, men där finns mycket han kan syssla med ändå. Sedan har han kombinerat det med specifik rehab för fingret och handen, men även mer allmän styrka och fys.

Carlos Strandberg var ute på den första öppna kvarten av träningen, som flyttats till Hybriden, och börjar komma in i övningsmomenten med laget.

– Han har ett par grejer till i återgångsstegen med Ben Rosen innan vi kan släppa in honom i full träning, men dit har vi inte långt nu. Förhoppningsvis har vi honom i full gång igen när vi kickar igång  efter ett par lediga dagar i början av veckan.

– Sedan får vi se hur han reagerar på full träning. Jag vill inte säga något bestämt. Men om han är i full träning veckan vi har inför Hammarbymatchen är det inte omöjligt med spel, konstaterar Jesper Robertsson.

När det gäller Guillermo Molins pratar man fortfarande utan några som helst tidsangivelser. Veckan som gick födde dock massor med färskt hopp.

– Faktiskt har den här veckan varit nästan den bästa sedan han kom. Vi har kunnat genomföra väldigt tuffa moment inne i gymet och han är helt besvärsfri. Det ser vi som ett väldigt gott tecken. Planen är att veckan som kommer börja en del ute med honom igen. Men med en så lång frånvaro som han haft vore det inte korrekt av mig att spekulera i hur mycket han har kvar till full träning och match. Klart att vi har en plan internt, men jag vill hellre att vi kommunicerar det efterhand när vi ser att de olika stegen fungerar, betonar Jesper Robertsson.

Är det någon annan än Lasse Nielsen som har sviter efter urladdningen mot Besiktas?

– Bara två dagar efter är det klart att många fortfarande är lite stela och så. Men vi tror på vårt upplägg med återhämtning och vi har givetvis fått jobba extra hårt. Det är ju en viktig match som kommer. Spelarna blir piggare och piggare. Är det någon som skulle vara i en röd zon flaggar vi för det, men vi ger tummen upp till samtliga utom Lasse. Det är ett gott tecken, men jag skulle ju sitta och ljuga om jag sa att spelarna inte var slitna efter en sådan match.

Har det någon praktisk betydelse att matchen spelas 15 istället för 17.30?

– Det är en så marginell skillnad att det skulle jag inte påstå.

Och Johan Dahlin kände inget av sin tidigare huvudvärk efter Besiktasmatchen?

– Nej, inte alls. Och framförallt är jag glad över Rasmus Bengtsson! Även om det inte var en muskelbristning hade ju ändå muskeln reagerat. Att vi på sex dagar kunde få honom i den funktionen att han kunde klara 90 minuter mot ett sådant motstånd som Besiktas med den belastningen det medförde var starkt av Ralle och hela teamet. Han har dessutom återhämtat sig bra och är absolut tillgänglig.

Efter matchen mot BK Häcken kommer MFF-truppen att ta ledigt i fyra dagar innan man startar träningen igen på fredagen med två pass. Spelarna i rehab-gruppen ska dock åka in till Stadion ett par gånger även de lediga dagarna för att genomföra vissa moment.

MFF-truppen (19 spelare): Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian och Hugo Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close